Tužna obljetnica

Petrinjci se prisjetili pada grada

Prigodni program održan je u Mošćenici
DSC_0203-1536×1024Grad Petrinja

U organizaciji Župe Preobraženja Gospodnjeg danas je u Petrinji obilježena 32. obljetnica pada grada i stradanja Mošćeničanina Milana Klarića.

Kako je napomenuo velečasni Damir Ceković, u Mošćenici, koja tijekom cijelog Domovinskog rata nikada nije pala u neprijateljske ruke, već se tradicionalno obilježava ovaj dan. Naglasio je kako ne želimo zaboraviti ovaj dan niti gdje je bilo mjesto utjehe za sve Petrinjce koji nisu mogli do grobova svojih najmilijih pa su kod križa kod sadašnje Poduzetničke zone palili svijeće i mogli biti malo bliže svojim domovima.

Ovom je prigodom održana molitva i paljenje svijeća kod spomenik poginulim braniteljima ispred škole, kapele Sv. Jakova, križa u poslovnoj zoni i spomenik na mjestu stradanja pukovnika Predraga Matanovića za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

U obilježavanju je sudjelovao zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo. Istaknuo je kako su ovi rujanski dani  za Petrinjce dani ponosa, ali i velike tuge.

– Petrinjsko tlo je natopljeno krvlju njezinih najboljih sinova i najmanje što možemo učiniti jest da ih se kroz naše sjećanje i molitve nikada ne zaboravi, naglasio je zamjenik dodavši kako smo sretni i ponosni što smo dio naroda koji je tada, a i sada bio spreman braniti istinske europske kršćanske vrijednosti.

Nakon molitve na lokacijama za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu održana je sveta misa u župnoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Slatini.

Događanja
Petrinja