Održana smotra zimske službe

Petrinja spremna za nadolazeću zimu

Petrinjski Komunalac održava 237 kilometara lokalnih cesta, a za rad i održavanje zimske službe spremno je 14 različitih strojeva
385505897_653887050191580_5697726043357821360_nGrad Petrinja

Na prostoru bivših vojnih skladišta u Ulici Ivana Mažuranića bb danas je održana smotra zimske službe Komunalca Petrinja d.o.o. u sezoni 2023./2024. Komunalac održava 237 kilometara lokalnih cesta, a za rad i održavanje zimske službe spremno je 14 različitih strojeva.

Željko Tonković, direktor Komunalca Petrinja d.o.o., rekao je kako je sva mehanizacija tehnički ispravna i spremna za održavanje lokalnih gradskih cesta i nogostupa.

– Sretni smo što ove godine imamo za održavanje više novoasfaltiranih lokalnih cesta, što je u prethodnom razdoblju bilo zahtjevnije jer je bilo dosta oštećenih cesta, a sada imamo i nove nogostupe za održavanje. Nadamo se da neće biti toliko snijega, ali ako ga bude, vjerujem da smo spremni za rješavanje svih mogućih izazova u što kraćem roku, rekao je direktor Tonković.

Smotri zimske službe nazočila je i saborska zastupnica i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

– Snijega nema, toplo je, doduše to nije baš ni prirodno ni zdravo, ali kada je riječ o zimskoj službi, vrijeme bez snijega nam štedi novac iz gradskog proračuna, a lijepo vrijeme ide i na ruku izvođenju radova na obnovi, ali i na komunalnoj i prometnoj infrastrukturi. Ako snijega bude, ovdje smo danas vidjeli da je Komunalac spreman sa svojom opremom. Strojevi su u dobrom stanju, ima nešto i nove mehanizacije. Čestitam direktoru i djelatnicima i nadam se da će ipak imati što manje posla u zimskoj sezoni jer lijepo vrijeme bez padalina nam svima ide na ruku, rekla je gradonačelnica Komes.

Događanja
Petrinja