Prijam kod gradonačelnice

Petrinja ima hrvatskog rekordera u slaganju Rubikove kocke

David Vujasić trenutno drži 16 rekorda u različitim disciplinama
20231013_091933-1536×1152Grad Petrinja

U prostoru gradske uprave gradonačelnica Magdalena Komes održala je prijam za mladog Petrinjca Davida Vujasića koji je hrvatski rekorder u slaganju čuvene Rubikove kocke. Trenutno drži 16 rekorda u različitim disciplinama. Davidov službeni rekord za slaganje klasične kocke s dvije ruke bez poveza je 5 sekundi i 55 stotinki (svjetski rekord je 3 sekunde 13 stotinki).

Gradonačelnica je čestitala Davidu na njegovim uspjesima te kazala kako Rubikova kocka svim klincima pomalo zagorčava život jer im predstavlja veliku enigmu.

– I sama se sjećam da sam je imala među igračkama, međutim nitko u mojoj bližoj okolini nije ju uspio složiti. Ja je osobno nisam nikad složila i zaista je fascinantno da je netko može složiti za 5,55 sekundi.

Izrazila je zadovoljstvo i zbog organiziranja natjecanja u slaganju Rubikove kocke koje je David s udrugom Speedcubing Hrvatska u dva navrata organizirao u Petrinji te dodala:

– Vjerujem, s obzirom na Vaše ambicije, da će u budućnosti biti prilike za još natjecanja. Drago mi je da ste kao psiholog zaposlenik našeg dječjeg vrtića i s obzirom na tu činjenicu vjerujem da će iz Petrinje proizaći još malih rekordera u slaganju Rubikove kocke.

David je zahvalio gradonačelnici na prijamu te naglasio kako drži hrvatski rekord u većini disciplina slaganja kocke.

– U dominaciji sam sada hrvatskog cubinga, ali volio bih da dođe konkurencija da i mene motivira. Zato i organiziramo natjecanja po cijeloj Hrvatskoj u sklopu udruge Speedcubing Hrvatska čiji sam član i glavni organizator, kazao je David.

Podsjetio je kako je na državnom prvenstvu Hrvatske koji su organizirali ove godine u Petrinji bio rekordan broj natjecatelja iz devet zemalja, ali i rekordan broj hrvatskih natjecatelja, njih preko 40 što smatra zaista odličnim.

Događanja
Petrinja