PES2020 TURNIR: Velika Gorica u rujnu postaje centar virtualnog sporta

Natjecanje, u organizaciji udruge PES Expert, previđeno je za 12. rujna u Sportskom centru Panadić, a ugostit će više od 500 posjetitelja i 300 natjecatelja iz cijele Hrvatske, BiH, Srbije i ostatka regije

Sportski centar Panadić u Velikoj Gorici ove će jeseni postati poprište jednog nesvakidašnjeg natjecanja – naime, onoga u svjetski poznatoj i popularnoj videoigri eFootball Pro Evolution Soccer 2020.

Turnir je nastao u organizaciji udruge PES Expert, a prema njihovim riječima, privući će više od 300 natjecatelja iz cijele Hrvatske, BiH, Srbije i ostatka regije, među njima i neka od najvećih imena domaćeg eSporta kao što su Andrej Šporčić, Marko Gelo, Kepo, Roks i još mnogi drugi.

Natjecanje je previđeno za 12. rujna, a sve će se utakmice odigrati u dva formata na čak 35 televizora. Slijedom rečenog, 64 grupe po četiri igrača susrest će se na utakmicama 1 na 1 te po četiri ekipe iz 16 grupa na utakmicama 2 na 2.

Uz sam turnir, događanje predviđa niz popratnih sadržaja poput mini adrenalinskog parka, bubble footballa i kaveza za mali nogomet, dok organizatori očekuju i promociju automobila, gastronomsku ponudu, ali i više od 500 posjetitelja.

Izvlačenje skupina na rasporedu je 6. rujna, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem društvenih profila Pes Experta – Facebook, Instagram i Twitter; gdje se ujedno mogu pronaći i dodatne informacije vezane za turnir.