Ponos Petrinje

Ovo su najbolji petrinjski sportaši u 2023. godini

Petrinjski sport u protekloj godini ostvario je zavidne rezultate
417529609_401393572408339_9149818808849510230_nGrad Petrinja

U organizaciji Petrinjskog sportskog saveza u dvorani OŠ Mate Lovraka sinoć je održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša Grada Petrinje za 2023. godinu.

Kroz prigodni program izdvojeni su najveći uspjesi petrinjskog sporta u protekloj godini te su uručene nagrade najuspješnijoj sportašici (Neva Gojković – STK Mladost) i sportašu (Karlo Kodrić – HK Petrinja), sportskom paru (Lara Matijević i Toma Svoboda – SPK Petrinia), ekipi (STK Mladost) i momčadi (Hrvački klub Petrinja), treneru (Vinko Kadečka – HK Petrinja), školskom sportskom društvu (ŠSD Tadija – OŠ D. Tadijanovića Petrinja), sportskim nadama (Lovro Kadečka – RK Petrinja, Una Grbeša – SPK Petrinia, Paula Vadlja – HK Petrinja, Zora Veronika Sekulić – OK Petrinja, Ivan Pendelin – HK Petrinja, Hana Čaušević – ŽRK Petrinia, Ivan Ferčić – GK Petrinja, Antonella Grgić – ŽKK Lovrekice, Rino Muža – MNK Petrinjčica i Marko Karuić – KK Petrinja) te osobi s izuzetnim doprinosom u razvoju sporta Grada Petrinje (nagrada za životno djelo) Veljku Ognjenoviću. Ove godine dodijeljeno je i posebno priznanje (posthumno) Mati Pavlekoviću.

Na početku svečanosti svima se obratio Marko Badrić, predsjednik Petrinjskog sportskog saveza.

– Petrinjski sport u protekloj 2023. godini ostvario je zavidne rezultate. Sada u Petrinji imamo gotovo riješenu sportsku infrastrukturu, imamo nove dvorane, otvorit ćemo još dvije dvorane. Sada je najvažnija stvar educirati naš kadar, stvoriti nove trenere, a dosadašnje adekvatno nagraditi, odnosno platiti i tako omasoviti sve sportske klubove. Sve vi koji ste ovdje, roditelji, društveni djelatnici, svi djelatnici u odgoju i obrazovanju, pokrenimo sport, potaknimo mlade ljude da se bave sportom, a mi koji smo zaduženi za financijske i vizionarske stvari, pokušat ćemo sve to implementirati u još bolji i kvalitetniji sport u Petrinji, ali i u Sisačko-moslavačkoj županiji. Mi za 2024.godinu po prvi puta imamo proračun koji je iznad vrijednosti koje su do sada bile. Zahvaljujem gradonačelnici Komes i pročelnici Aleksić Pezelj s kojima smo sjeli i s kojima smo radili na razvojnom proračunu kako bi klubovi ostvarili još bolje rezultate. Nagrađenima čestitam, rekao je, između ostalog, Badrić.

Svim laureatima čestitala je i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

– Čast mi je biti ovdje večeras među toliko uspješnih mladih ljudi, ali imamo i starije generacije koje su nam bile uzor. Kada sagledamo to sportsko bogatstvo koje imamo u Petrinji, usuđujem se reći da smo grad sporta, kada gledamo prošlogodišnje uspjehe, ali i čitavu povijest petrinjskog sporta, vrhunske sportaše koji su nikli iz ovoga grada, koji su osvajali ne samo državne, nego i svjetske i olimpijske. Zato moramo nastaviti njegovati kulturu sporta u Petrinji. Grad zaista puno radi za razvoj sporta. Završili smo dvoranu OŠ Mate Lovraka, pomogli smo sufinancirati donatorsku akciju za rukometni balon, osigurali smo prostor našim gimnastičarima, ali da ne nabrajam, nizu naših sportskih udruga, preko 30-ih je, ženskih i muških ekipa, osiguravamo i prostor i financije. Ove godine smo kroz proračun napravili korak naprijed, osigurali smo posebna financijska sredstva za prijevoz sportaša na utakmice i time olakšali, ne samo voditeljima, odnosno predsjednicima klubova i trenerima njihov posao, nego vjerujem i samoj djeci i roditeljima. Nastojimo olakšati gdje možemo. Imamo problem sa ženskim sportskim ekipama, sve je manje djevojaka u sportu, to potičemo i za to smo osigurali posebna sredstva u proračunu preko Petrinjskog sportskog saveza. Osluškujemo potrebe, osluškujemo ono što nam treba da podignemo sport na još višu razinu, iako je zaista na zavidnim razinama i čestitam od srca svima vama koji ste prošle godine osvojili nagrade, koji ste svojom žrtvom, svojim djelom i radom, uzor našim mladim Petrinjcima, a vjerujem i šire. Ostanite ustrajni, ne odustajte i dalje budite na ponos svojim trenerima, predsjednicima klubova, svima onima koji vam pomažu da stvore uvjete za sve što postižete. Budite i dalje na ponos Gradu Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji, zaključila je gradonačelnica.

Čestitke najuspješnijima uputio je i župan Ivan Celjak.

– Zaista smo ponosni i uvijek nam je zadovoljstvo biti u društvu sportaša, osobito vas najuspješnijih, najboljih, vas koji ste spremni u svakom trenutku uložiti više truda, rada i energije, više se odricati kako bi postizali vrhunske rezultate jer puno je proliveno suza, krvi i znoja da bi se postigli ovi rezultati. Često pročitamo u novinama ili na portalima zlatna, srebrna, brončana medalja, prvo, drugo ili treće mjesto i divimo se vašim rezultatima. Međutim, treba se diviti svemu ovome što prethodi takvim sjajnim rezultatima, a to je odricanje. Prije svega odricanje kroz koje razvijate disciplinu, odgovornost, a te osobine primjenjujete ne samo u sportskom dijelu života, već isto tako u obiteljskom i u profesionalnom. Zato ste uzori nama i našoj djeci i čestitam vam na vašem radu, vašim rezultatima i želim vam da nastavite raditi jednako kvalitetno i siguran sam da ćete nastaviti postizati ovakve rezultate, rekao je župan.

Petrinja
Sport