Pet dana slavlja

Ovo je program proslave Dana grada Siska

Za svakog po nešto
Dan-grada-fb-cover-1024×450

Raznolikim i zabavnim programom Sisak će sljedeći tjedan proslaviti Dan grada, 4. lipnja. Pet dana programa posvećenog obitelji, okupit će sve generacije Siščana koji će ove godine imati priliku uživati u dva koncerta. Za romantičnije i ljubitelje mekšeg mediteranskog i zabavnog zvuka 2. lipnja nastupit će Tedi Spalato, a za SiŠČane rokerskijeg ukusa posebna će atrakcija u subotu biti gostovanje prvih hrvatskih finalista natjecanja za pjesmu Eurovizije u posljednjih šest godina – grupe Let 3.

To nije sve od glazbe jer će u nedjelju nastupiti tri poznate i atraktivne pjevačke skupine na maloj pozornici na Majmunjaku, a u subotu će Siščanima na Korzu zasvirati polaznici i profesori još jednog sisačkog brenda – Pop rock škole.

Zabavni i edukativni sadržaji…

Gradske baštinske ustanove Gradski muzej Sisak, Gradska galerija Striegl i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac, u petak, 2. lipnja sisačke ulice izvesti školarce. Zabavan, a istovremeno edukativan program kroz edukativnu igru o sisačkoj povijesti „Kronološka tablica“ na sisačkom Korzu okupit će učenike svih sisačkih škola, a bit će odabrani i pobjednici likovnog natječaja „Svaka obitelj sretna je na svoj način“ Gradske galerije Striegl i literarnog natječaj „Zašto volim svoj grad“ Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac.

Djeca sisačkih vrtića sudjelovat će u maloj likovnoj radionici „Striegl u nama“, kojom će podsjetiti na veliko ime sisačke likovne umjetnosti, ali će pokazati i svoju natjecateljsko, sportsko lice sudjelovanjem u maloj olimpijadi. Za najmlađe su u subotu i nedjelju pripremljena čak tri termina predstava koje će ih sigurno dobro zabaviti i nagraditi za njihov trud.

Knjižnica je pripremila izložbu sisačkih suvenira pod nazivom „Nostalgija“, koja će biti postavljena u Odjelu za odrasle u Rimskoj, a na Korzu će imati svoj štand na kojem će ponuditi dio knjiga. Kulturnim sadržajima tu nije kraj. U nedjelju u podne u paviljonu Šetališta Vladimira Nazora počinje glazbeni ciklus, serija koncerata nedjeljom pod nazivom Viva La Musica kojeg priprema udruga Siscia Vox Mundi.

…i ekologija

Poseban program za ekološki osviještene sugrađane u četvrtak priprema CIKS centar kreativnih industrija u suradnji sa Zelenom energetskom zadrugom. Siščani će cijelog dana moći razgledati i saznati više o sustavima proizvodnje električne energije iz sunčeve energije. Oldtimer klub Sisak u subotu će sugrađanima ponuditi nostalgiju i uzbuđenje organizacijom 4. sisačkih Tomos susreta.

Za ljubitelje sporta i borilačkih vještina u subotu se održava tradicionalni, 30. Sisak Cup u organizaciji ŠKK Sisak.

Cjelokupni program pogledajte klikom na donju sliku ili si skinite na svoj uređaj klikom na privinuti dokument.

Događanja
Sisak