“Otvorimo vrata zdravlju” u novootvorenom Dnevnom boravku za starije Novska

Udruga Krugovi održala je u prostorijama Dnevnog boravka za starije u Novskoj akciju “Otvorimo vrata zdravlju”, gdje je korisnicima omogućeno besplatno mjerenje tlaka i šećera s ciljem promocije zdravlja i prevencije bolesti. U partnerstvu s gradovima Novska i Lipik, Udrugom osoba s invaliditetom Grubišno Polje, Dijabetičkom udrugom Garešnica te Udrugom invalida rada Virovitica želi se podići svjesnost građana o važnosti zdravlja na način da se u svakom od gradova partnera jednom u pola godine organiziraju slične akcije uz popratna predavanja i radionice.

U te će svrhe Udruga predstaviti brošuru “Zdravi slatkiši” i tako proizvedene slastice nastavno dijeliti građanima s naglaskom na mlade u srednjim školama, a u skorije vrijeme očekuje se i pokretanje portala “Zdrav život” sa sadržajima vezanim uz zdrave životne navike i prevenciju bolesti, također usmjerenim prema mlađoj populaciji.

Tijekom akcije “Otvorimo vrata zdravlja” građanima su dijeljene jabuke kao simbol zdravlja, a ovom je prilikom predstavljen i projekt “Aktivna treća dob” kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Novska i Grad u partnerstvu s Razvojnom agencijom NORA i uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Naposljetku, kako je istaknuo ravnatelj novljanskog Crvenog križa Zoran Prpić, u planu je i otvaranje Doma za starije osobe.