Osma godina provedbe

Otvoren natječaj za subvencije kamata u programu „Sisački poduzetnik 2023“

Sisačke tvrtke imaju pristup kreditnim sredstvima pod uvjetima koji su među najpovoljnijima na tržištu
Poduzetnici-750×440Grad Sisak

Već osam godina sisačke tvrtke, zahvaljujući programu „Sisački poduzetnik/ca“ Grada Siska, imaju pristup kreditnim sredstvima pod uvjetima koji su među najpovoljnijima na tržištu. U posljednjih 7 godina provedbe Grad Sisak sufinancirao oko 5,5 milijuna kuna ili 730 tisuća eura kamata i time pomogao stasanju i rastu sisačkih poduzeća i obrta.

U suradnji s poslovnim bankama Grad Sisak subvencionira kamate poduzetničkih kredita, a namjena je financiranje kupnje ili izgradnje, odnosno proširenje gospodarskih objekata, financiranje kupnje opreme i financiranje trajnih obrtnih sredstava. Prednost pri dodjeli potpore i ove godine imat će proizvodne djelatnosti, projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta i projekti od posebnog interesa za Grad Sisak.

Posebnu pogodnost imaju žene poduzetnice, kojima se subvencija kamate povećava za 0,5%, a svoj status dokazuju poslovnim udjelom od najmanje 50,1% kapitala u društvu.

Natječaj za dodjelu poduzetničkih kredita za program Sisački poduzetnik/ca 2023. otvoren je do iskorištenja sredstava kreditnog fonda banke, a najkasnije do 15. prosinca 2023.

Više informacija o programu Sisački poduzetnik/ca možete dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i komunalni sustav na broju telefona 044/635-531 ili izravno u bankama kod kreditnog referenta. Dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Gospodarstvo
Sisak