56. izdanje manifestacije

Otvoren 56. Sisački sajam cvijeća

Sajam cvijeća popraćen je prodajnom izložbom OPG-ova, gastronomskom ponudom i zabavnim sadržajima za najmlađe
Sisački Sajam cvijeća na šetnici Slave StrieglaNikola Cutuk/PIXSELL

Koncertom učenika sisačke Glazbene škole Frana Lhotke otvoren je 56. Sisački sajam cvijeća, poslije zagrebačkoga, najstarija cvjetna manifestacija u zemlji. Sajam se održava od 8. do 14 svibnja na sisačkoj Šetnici uz rijeku Kupu. Prvi je održan 1967. godine na poticaj sisačkog novinara Ivice Kovačića, a organizator je bilo tadašnje Turističko društvo Sisak.

Iako trenutačno nema uvjeta za veliku međunarodnu priredbu, kakva je Sajam cvijeća nekad bio, zahvaljujući sisačkim cvjećarima u suradnji s njihovim gostima, tradicija je ipak nastavljena. I ove godine veliki broj izlagača cvijećem je ukrasio izložbene prostore, a organizatori se posebno ponose na suradnju sa svojim najmlađim sugrađanima iz dječjih vrtića i osnovnih škola, koji uvijek rado sudjeluju u izložbenom dijelu sajma. Tema Sisačkog sajma cvijeća ove je godine “Knjiga koju volim”.

Manifestacija je popraćena i brojnim priredbama, pa je tako otvorena izložba Brankice Iris pod nazvom “Cvijet u kamenu”, u utorak se održava i tradicionalni dječji Cvjetni korzo gradskim ulicama, u petak se održava festival “Uberi priču”, a u subotu Utrka puževa. Svakodnevno se održavaju brojne radionice za sve uzraste, a večeri su rezervirane za koncerte glazbenika.

Veliki doprinos priredbi dali su brojni floristi, vrtlari i dizajneri, te gradska društva i udruge, koji su, svaki na svoj način, dali pečat u pripremi i oblikovanju ovog festivala cvijeća.

Sajam cvijeća popraćen je prodajnom izložbom OPG-ova, gastronomskom ponudom i zabavnim sadržajima za najmlađe.

 

Događanja
Sisak