Niz aktivnosti u svim vrtićkim skupinama

“Otpad nije smeće”, tema ovogodišnjeg eko programa Dječjeg vrtića Popovača

Sastao se Eko odbor Dječjeg vrtića Popovača
eko-odbor-v

Na ovotjednom sastanku članova Eko odbora Dječjeg vrtića Popovača predstavljen je osvrt na već realizirane aktivnosti odnosno Plan rada do kraja aktualne pedagoške godine.

Eko koordinatorice Marija Mišković i Marina Ovčariček podsjetile su kako je popovački vrtić svoj eko status stekao još 2011., a višegodišnjim je predanim radom opravdao provođenje međunarodnog programa Eko škole te je zasluženo nagrađen Zlatnim statusom. Uz predstavnice NPB “dr. Ivan Barbot”, gradske uprave i predstavnicu roditelja, sastanku su nazočili ravnateljica vrtića Andreja Zeman i Ivor Stanivuković, direktor Komunalnih servisa koji su uz bolnicu kumovi Eko Dječjeg vrtića Popovača. Glavna tema ovogodišnjeg eko programa je “Otpad nije smeće” te će se ona prožeti kroz niz različitih aktivnosti u svim vrtićkim skupinama.

Od početka pedagoške godine do sada, Dječji vrtić Popovača proveo je niz aktivnosti obilježavajući, među ostalim, Hrvatski olimpijski dan, Europski tjedan mobilnosti, dolazak jeseni, Dječji tjedan, Dane kruha, Svjetski dan hrane, Tjedan jabuka, Svjetski dan štednje. U okviru ovog sastanka koordinatorice su naglasile kako svaka odgojna skupina od ove pedagoške godine, pored papira, provodi i odvajanje plastike. Pohvalile su ovom prilikom suradnju s Gradskom knjižnicom, školama, Komunalnim servisima, kao i popovačkom bolnicom na čijoj se radnoj terapiji šivaju platnene vrećice koje vrtić potom oslikava dječjim radovima.

Kada je riječ o aktivnostima planiranima u narednom razdoblju, naglašen je, među ostalim, prikaz tradicionalnog slavljenja Božića i fašnika, uređivanje cvjetnih gredica u dvorištu vrtića koje će sada obuhvatiti i začinsko bilje, posjet KSP-u, obilježavanje Dana planeta Zemlje koje će uz niz različitih aktivnosti predstavljati projektni dan vrtića. Tijekom cijele pedagoške godine djeca će se pripremati i za nastup na Olimpijadi dječjih vrtića koja se održava u svibnju. Svi sudionici ovog sastanka Eko odbora složili su se da polaznici popovačkog dječjeg vrtića kroz provedbu eko programa stječu pozitivne navike i snažno razvijaju ekološku svijest, odnosno vještine koje doprinose brizi za okoliš i očuvanju prirode.

Događanja
Popovača