Praznici u znaku sporta

OŠ Vladimira Vidrića po četvrti puta domaćin “Sportskih praznika”

Novost ove godine je ta da je za sve sudionike osiguran obrok
973_20240703_101829Grad Kutina

S ciljem da učenici svoje praznike provode aktivni u znaku sporta, rekreacije i novih iskustava, Hrvatski školski sportski savez u suradnji sa županijskim Školskim sportskim savezima i uz potporu Ministarstva turizma i sporta pokrenuo je projekt pod nazivom „Sportski praznici” koji se već četiri godine održava u OŠ Vladimira Vidrića u Kutini.

Sportske radionice obišao je gradonačelnik Zlatko Babić u društvu ravnateljice OŠ Vladimira Vidrića Snježane Cohe i Ljiljane Gavranović, tajnice Školskog sportskog saveza SMŽ.

– Kao škola podržavamo ovaj projekt jer vidimo kako je djeci potreban jedan takav način druženja, naročito za vrijeme praznika kada bi možda bili u kućama, na računalima, mobitelima ili laptopima. Imali smo velik broj prijavljene djece te mogu reći kako su djeca uvijek zainteresirana za takve vrste programa, a na nama odraslima je da ih animiramo, odnosno smislimo kvalitetne programe. Ove godine imamo i novitet, a to je obrok za sve sudionike ‘Sportskih praznika’ koji se priprema u školskoj kuhinji, a koji financira Školski sportski savez, rekla je ravnateljica OŠ Vladimira Vidrić Snježana Coha.

– Drago mi je što u našoj Osnovnoj školi Vladimir Vidrić imamo projekt ‘Sportski praznici’ u kojem sudjeluju djeca iz svih osnovnih škola s područja Grada Kutine. Ovaj projekt djeci pruža druženje, zabavu i rekreaciju u ovo doba praznika te se nadam kako će neki od njih otkriti i neke nove sportske discipline koje bi ih mogle zanimati, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

– Projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza koji se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i sa svim županijskim školskim sportskim savezima zamišljen je kao nastavak naših redovnih programa univerzalne sportske škole i vježbaonice koji se odvijaju kroz cijelu školsku godinu dva puta tjedno, a ovo je iskorak kako bi djeca za vrijeme školskih praznika imala organizirane sportske aktivnosti za djecu potpuno besplatno i pod vodstvom educiranih profesora, istaknula je Ljiljana Gavranović, tajnica Školskog sportskog saveza SMŽ.

Sportske radionice organizirane su za učenike svih škola na području Grada Kutine od 1. do 8. razreda, a broj polaznika je 150 učenika što dokazuje da je odaziv djece i više nego odličan te da je projekt “Sportskih praznika” u Kutini ispunio sva očekivanja.

Kutina
Sport