OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu sljedećeg će ljeta zasjati u novom ruhu

Energetski se obnavlja zgrada Osnovne škole Stjepana Basaričeka, koju su obišli župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Javor Bojan Leš

Energetska obnova Osnovne škole Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu odvija se planiranom dinamikom. Radi se o investiciji ukupne vrijednosti 15,3 milijuna kuna od čega bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 4,8 milijuna kuna, dok je Zagrebačka županija osigurala 10,5 milijuna kuna.

-Mislim da ne treba posebno napominjati koliko će kvalitetniji biti objekt nakon ove obnove. Prije svega smanjit će se troškovi grijanja za 70-ak posto, a poboljšat će se i kvaliteta boravka u samim prostorima. I djeca i nastavnici puno će bolje funkcionirati i živjeti u takvim uvjetima- rekao je župan Stjepan Kožić istaknuvši kako se završetak radova očekuje u srpnju sljedeće godine.

Škola će energetskom obnovom dobiti toplinsku fasadu i novi pokrov. Toplinski će se izolirati pod tavana i zamijeniti vanjska stolarija. U prostorijama škole ugradit će se ventilacijski sustav i rekonstruirati sustav grijanja. Također, sagradit će se novo spremište peleta povezano s postojećom kotlovnicom. Isto tako, uvest će se i sustav daljinskoga očitovanja energije i vode.

-Drago mi je što Zagrebačka županija prati niz gradskih projekata. Ovo je jedna od velikih investicija koja je izuzetno značajna za naš grad, jer ovo je jedna od najvećih škola u našem gradu- rekao je gradonačelnik Leš poručivši kako je ovo nastavak odlične suradnje između Grada i Županije.

Zgrada Osnovne škole Stjepana Basaričeka izgrađena je 1986. godine na dvije etaže radi organizacije nastave za niže i više razrede osnovne škole. Nastava je organizirana u jednoj smjeni uz produženi boravak do 17 sati za 315 redovnih učenika i 95 učenika osnovne glazbene škole, koji su smješteni u ukupno 24 razredna odjeljenja.

Inače, osim škole u Ivanić-Gradu, energetski se obnavlja kompleks zgrada srednjih škola u Velikoj Gorici, Područna škola Rakov Potok, a pri samom kraju su radovi na obnovi Srednje škola Vrbovec. Ukupna vrijednost obnove za sve četiri škole iznosi 62,2 milijuna kuna od čega je 27 milijuna kuna osigurano iz EU fondova, dok je preostalih 35 milijuna kuna osigurala Zagrebačka županija.