Natjecanje pjevačkih zborova

OŠ Popovača domaćin 67. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži

Nastup zborova vrednovalo je stručno prosudbeno povjerenstvo koje će donijeti ocjenu sukladnu propozicijama natjecanja o udovoljavanju kriterija za nastup na državnoj razini
67.državne_svečanosti-naslovna

Osnovna škola Popovača bila je domaćin županijske razine predstavljanja zborova Sisačko-moslavačke županije u okviru 67. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži.

Izvedbom državne himne susret je otvorio zbor OŠ Popovača pod voditeljstvom učitelja Dominika Domitrovića, a okupljenim natjecateljima i gostima riječi dobrodošlice uputio je ravnatelj Dražen Mlakar. Početak ovog susreta, koji se, kako je istaknuto, organizira u cilju podizanja glazbene kulture mladih, odnosno afirmacije glazbenog stvaralaštva mladih i vrednovanja rezultata rada pjevačkih zborova, obilježio je pjevački nastup učenice OŠ Popovača Sare Jaić, Franke Uroda i Zvončice Lipovac, u pratnji učitelja Mladena Bage.

Nastup zborova vrednovalo je stručno prosudbeno povjerenstvo koje će donijeti ocjenu sukladnu propozicijama natjecanja o udovoljavanju kriterija za nastup na državnoj razini.

U ime Grada sudionike 67. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži u OŠ Popovači pozdravio je gradonačelnik Josip Mišković podsjetivši na važnost poticanja aktivnog bavljenja glazbom i razvijanja glazbene kulture kod djece i mladih.

Inače, Glazbene svečanosti hrvatske mladeži po svom su značenju državno natjecanje pjevačkih zborova djece i mladeži Republike Hrvatske i dio su natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.

Događanja
Popovača