Općina Rugvica s 40 kuna sufinancira nabavku gusaka

Po jednoj guski može se dobiti 40 kuna, ukupno do maksimalnog godišnjeg iznosa od 800 kuna po jednom obiteljskom domaćinstvu

Općina Rugvica i ove će godine sufinancirati nabavku gusaka. Po jednoj guski može se dobiti 40 kuna, ukupno do maksimalnog godišnjeg iznosa od 800 kuna po jednom obiteljskom domaćinstvu.

-Ova priča koja je zaživjela na našim tribinama pokazala se jako dobrom, jer lani su iskorištena sva sredstva za ovu namjenu. To je najzgodnije za naše umirovljenike, koji tako mogu ostvariti značajan prihod na razini godine- kazao je načelnik Mato Čičak.

Pravo na sufinanciranje imaju fizičke osobe s prebivalištem na području Općine Rugvica, temeljem dostavljenih računa o kupnji gusaka. Sve ostale informacije mogu se dobiti na broj 01/2764-220.

Načelnik, je ovom prilikom kazao kako su se u ovom vremenu jako bitnima pokazali OPG-ovi, za koje će se u idućim proračunima pronaći sredstva kako bi im se omogući što bolji i kvalitetniji daljnji razvoj. U tom smjeru je i pokrenuta virtualna tržnica OPG Rugvica, gdje se mogu pronaći svi domaći proizvodi sa svim informacijama potrebnima za kupnju tih proizvoda.

-To se pokazalo jako dobrim, jer ljudi su se u kratkom vremenu prilagodili drugačijem načinu nabavke namirnica. U tom smjeru ćemo nastaviti i dalje promovirati naše OPG-ove, i tako im omogućiti što lakše plasiranje proizvoda na tržište- istaknuo je Čičak.