Općina Križ ulaže 320 tisuća kuna u rekonstrukciju Društvenog doma u Obedišću

Spomenuti projekt prijavljuje se na natječaj LAG-a Moslavina unutar mjere 2.1. potpora razvoju društvene i rekreacijske infrastruktura iz Programa Ruralnog Razvoja RH za razdoblje 2014-2020

Na prvoj sjednici Općinskog vijeća Križ u 2022. godini, vijećnici su jednoglasno donijelo Odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja za projekt rekonstrukcije društvenog doma u Obedišću.

Riječ je o projektu vrijednom oko 320.000,00 kuna, a odnosi se na radove izmjene instalacija, izolacije objekta, izmjenu sustava grijanja te ostale završne radove na domu. Spomenuti projekt prijavljuje se na natječaj LAG-a Moslavina unutar mjere 2.1. potpora razvoju društvene i rekreacijske infrastruktura iz Programa Ruralnog Razvoja RH za razdoblje 2014-2020, istaknuo je samostalni upravni referent za komunalno gospodarstvo Žarko Gambiroža.

Jedna od točaka dnevnog reda osme sjednice bilo je razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području općine o čemu je članove Vijeća informirala Gordana Tovernić, rukovoditeljica financijsko-računovodstvenog odjela Ivakop-a d.o.o..

-Najznačajnija promjena je da su Odlukom propisani kriteriji obračuna količine miješanog komunalnog otpada i obračunska razdoblja te kategorije korisnika javne usluge koji se sada dijele na kućanstva i korisnike koji nisu kućanstvo. Odluka sukladno Zakonu mora sadržavati i cijenu komunalne usluge- rekla je Tovernić.

Cijena obvezne minimalne usluge za korisnike kategorije kućanstvo jedinstvena je na čitavom području te iznosi 65,00 kuna + PDV za kućanstvo i 300,00 kuna + PDV za korisnike koji nisu kućanstvo.

Vijećnici su između ostaloga upoznati i sa stanjem u poslovanju trgovačkog društva Ivaplin d.o.o. Vijećnike je o stanju u trgovačkom društvu informirao novoizabrani direktor Siniša Halaš koji je naglasio da Ivaplin nije jedino trgovačko društvo, odnosno lokalni distributer koji se našao u problemu, zbog porasta cijene plina.

-Nema bojazni da će nestati plina, no s obzirom na to da je trenutno cijena plina 400% veća od prije godinu dan, od 1. veljače ove godine cijena plina za poduzetništvo će rasti, dok za kućanstva, za sada ostaje nepromijenjena do 1. travnja ove godine- rekao je Halaš.