Zaposlenje dobiva 17 žena

Općina Križ u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom i Općinom Kloštar Ivanić započinje EU projekt “Zaželi jednakost za sve”

Ovom prilikom Križ snažno nastavlja pokazivati svoje bogato iskustvo u provođenju socijalnih inicijativa kroz partnerstvo sa susjednim lokalnim jedinicama
Zazeli_radni-sastanak-1280×720.jpg

Općina Križ u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom i Općinom Kloštar Ivanić, s velikim entuzijazmom ulazi u novu fazu projekta „Zaželi“, nakon uspješno realizirane prve faze projekta. Ovom prilikom Križ snažno nastavlja pokazivati svoje bogato iskustvo u provođenju socijalnih inicijativa kroz partnerstvo sa susjednim lokalnim jedinicama.

Projekt “Zaželi jednakost za sve” obuhvaća 96 korisnika (54 Ivanić-Grad, 18 Kloštar Ivanić i 24 Križ). Kroz projekt će se zaposliti ukupno 17 osoba (9 Ivanić-Grad, 3 Kloštar Ivanić i 4 Križ) koje će se brinuti o korisnicima, pružajući im neophodnu skrb i podršku u svakodnevnom životu.

Zahvaljujući uspješnom povlačenju sredstava iz europskih fondova, projekt je vrijedan gotovo 800.000 eura i planiran je za sljedeće tri godine. Osim što će pružiti neprocjenjivu pomoć osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom, projekt također doprinosi jačanju lokalne zajednice i socijalnoj inkluziji.

Uz načelnika Marka Magdića na radnom sastanku koji je održan 7. veljače, sudjelovali su gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, općinska koordinatorica projekta Marija Vuksan, koordinatorica projekta za Općinu Kloštar Ivanić Katarina Salopek i Sanja Mahovlić Vučinić direktorica Razvojne agencije “IGRA” Ivanić-Grad.

Cilj Projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 96 osoba starijih od 65 godina i odraslih osobama s invaliditetom što će pridonijeti njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

Glavna projektna aktivnost pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština uključuje zapošljavanje pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine po pružatelju usluga, praćenje i kontrolu izvršenih usluga, nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, komunikaciju i vidljivost, upravljanje projektom i administracija i provedba radionica na temu podizanja svijesti za suzbijanje svih oblika diskriminacije.

U narednom razdoblju Općina Križ će na svojim internetskim stranicama i putem drugih kanala obavještavanja informirati zainteresirane korisnike i pružatelje usluga o načinu izražavanja interesa za sudjelovanje u Projektu.

 

Događanja
Regija