Općina Križ najavila program ovogodišnjeg Adventa

Pogledajte što vas sve očekuje

Nakon pauze uzrokovane globalnom pandemijom, Općina Križ s radošću najavljuje bogat Adventski program koji je u suradnji s udrugama Općine Križ pripremljen za sve mještane općine. Osim što će Općina i ove godine darivati bebe rođene tijekom ove godine u povodu Svetog Nikole te mališane Dječjeg vrtića Križić-kružić, bit će upriličen i besplatan program s mnogo pjesme, plesa i gastronomskih delicija. Kao i uvijek adventski program započinje paljenjem prve adventske svijeće, u nedjelju, nakon mise u 9 sati u parku u Križu. Nakon toga slijedi red kulture, izložbi, pjesme i plesa.

8.12. 18,00 sati
PONOVNO ZAJEDNO U SUSRET BOŽIĆU, prigodna blagdanska izložba Udruge Ženske ruke u Galerija Križ

10.12. 18,00 sati
PREDSTAVA „ŠUND NAŠ SVAGDAŠNJI“ komedija Adama Končića i prijatelja u Domu kulture Josip Badalić, Križ (ulaz besplatan)

11.12. 18,00 sati
BOŽIĆNI KONCERT KUD-a GRANIČAR u Domu kulture Josip Badalić, Križ (ulaz besplatan)

15.12. 18,00 sati
BOŽIĆNI KONCERT U ČAST MILKI TRNINI U SURADNJI S OPEROM HNK i Mješovitim zborom Milka Trnina Vezišće u Domu kulture Milke Trnine u Vezišću. Program koncerta bit će posebno objavljen a tom će se prilikom dodijeliti i Plaketa Milka Trnina

17.12. 18,00 sati
KONCERT LIMENE GLAZBE DVD-a KRIŽ u Domu kulture Josip Badalić, Križ (ulaz besplatan)

Posebno cjelodnevno događanje bit će upriličeno u nedjelju 18. prosinca od 9,00 sati kada program započinjemo tradicionalnom Akcijom prodaje kolača i drugih proizvoda za potrebite župnog Caritasa Župe Križ i to ispred Crkve Uzvišenja Sv. Križa.

-Adventsko druženje nastavljamo od 12,00 sati uz adventski sajam i tamburaški sastav Biseri na prodajnom platou u parku u centru Križa. Općina Križ dijelit će fiš i gulaš, a Udruga branitelja Općine Križ ribice, dok će tradicionalno Udruga vinogradara i vinara Škaf Križ dijeliti kuhano vino. Za slatko i toplo pobrinuti će Društvo Naša djeca Vladimir Nazor iz Križa, a Amatersko kazalište Josip Badalić iz Križa organizirat će u svojim prostorijama u parku u Križu, druženje s Djedom Božićnjakom od 14,00 do 16,00 sati. Djed Božićnjak u 16,00 sati dočekat će djecu ispred Doma kulture Josip Badalić u Križu gdje će se održati besplatna predstava Medvjedićeva želja u izvedbi odgojiteljica Dječjeg vrtića Križić-kružić. Na Adventskom druženju tijekom dana, po dolasku iz Zagreba, pridružit će nam se i Odred izviđača Siniša Pavković koji će u Križ donijeti Betlehemsko svjetlo mira- ističu iz Općine Križ.

2022. godina završava proslavom, odnosno dočekom Nove godine kojeg Općina organizira od 22,00 do 2,00 sata. Posjetitelje očekuje ugostiteljska ponuda i vatromet u ponoć te nastup vokalno instrumentalnog sastava Standard na platou ispred Društvenog doma u Križu.