Općina Križ iz godine u godinu ide naprijed. Najavljeni dolazak Lidla novi „okidač“ u razvoju

Povodom obilježavanja blagdana Uzvišenja svetog Križa, obilježen Dan Općine Križ i Dan Župe

Općina Križ svoj dan slavi uz blagdan Uzvišenje svetog Križa. Tim povodom danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su između ostaloga nazočili predsjednik Skupštine Zagrebačke županije i izaslanik predsjednika Sabora Mato Čičak, izaslanik predsjednika Vlade državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, saborski zastupnici Ivana Posavec Krivec i Dario Zurovec te gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina.

Bila je to prilika da se podvuče crta na jednogodišnje razdoblje, koje je bilo specifičnije nego li prijašnjih godina, zbog epidemije koronavirusa. No, bez obzira na to u Križu se radilo i ulagalo u podizanje životnog standarda.

-Bez obzira na sve radili smo punim kapacitetom. Dosta smo radili na komunalnoj infrastrukturi, na uređenju društvenih i vatrogasnih domova. Bilo je dosta asfaltiranja cesta, uređenja i izgradnje dječjih igrališta. Posebno veseli nastavak radova na izgradnji dječjeg vrtića- kazao je načelnik Marko Magdić, pohvalivši se kako će kruna rada biti dolazak Lidla koji u Poduzetničkoj zoni želi izgraditi Logističko-distributivni centar.

-Između ostaloga imamo osigurana sredstva Zagrebačke županije i nekoliko potpornih institucija za realizaciju nekoliko projekata. Radi se o nekim asfaltiranjima, kao i o zahvatima po mjesnim odborima i društvenim domovima. Planova je puno i radit ćemo na njihovoj realizaciji- potvrdio nam je Magdić, kojem su kolege čestitale na postignutim rezultatima.

-Sve što se nabrojali nisu uspjesi u proteklih godinu dana, već su to uspjesi koji se postižu iz godine u godinu. Vaša općina ide naprijed, jer puno toga radite, a posebno me veseli što ulažete u djecu i mlade. Ono što mi u Zagrebačkoj županiji radimo je briga za naše lokalne jedinice, pogotovo za one koji se nalaze u ruralnom području. Želimo podjednako razvijati sva naša područja- istaknuo je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak.

Izaslanik Vlade i ministrice poljoprivrede državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak kazao je kako je Vlada Andreja Plenkovića ostvarila puno dobrih stvari u dijelu fiskalne decentralizacije prema jedinicama lokalne samouprave kao i u korištenju EU sredstava.

-Čeka nas novo programsko razdoblje u idućih sedam godina u kojima je Vlada već sada osigurala 22 milijarde eura- kazao je Majdak, čestitavši načelniku na postignutim rezultatima.

Već tradicionalno na sjednici su zaslužnim pojedincima uručena općinska priznanja, gdje je ono najviše Priznanje „14. rujan“ primio Obiteljski radio Ivanić.