Sretno im na putu!

Općina Križ i ove godine podržala bicikliste Akcije biciklom za Vukovar

Damir Luka Saftić: Vukovar ne smije biti zaboravljen
20231115_084450-1280×960.jpg

U organizaciji Udruge za Vukovar iz Zagreba je jučer krenulo na put do Vukovara dug 310 kilometara krenulo pet biciklista. Prva postaja na tom putu, tradicionalno im je Općina Križ gdje im je Općina i Mjesni odbor Novoselec organiziraju noćenje u Društvenom domu i doručak uoči odlaska prema Vukovaru.

Uoči puta ispratio ih je općinski načelnik Marko Magdić i velečasni Božo Pinjuh koji je uz molitvu i blagoslovio bicikliste i poželio im sretno putovanje.

-Naš motiv je izmamiti barem mai osmijeh svim našim Vukovarcima, braniteljima, kao i svim ljudima koje ćemo susretati putem na cesti. Želimo svima na ovaj način poručiti da Vukovar ne smije biti zaboravljen- istaknuo je Damir Luka Saftić, koji je zajedno s nekolicinom prijatelja iz Sigečice ovaj biciklistički maraton pokrenuo 2012.

-Iako nam ponekad vremenske prilike nisu naklonjene, jer zna padati kiša i budemo mokri. No, u Vukovar dođemo sretni, jer svima nama Vukovar puno znači. Za mene osobno Vukovar je simbol hrvatskog zajedništva i pobjede, ali isto tako i simbol velike patnje. Ova naša biciklijada mala je žrtva za veliku žrtvu Vukovara i za sve ono što su ti ljudi proživjeli u Vukovaru- poručio je jedan od inicijatora cijele ove priče.

Pred njim i njegovim kolegama danas je najduža etapa od 120 kilometara do Nove Kapele, u četvrtak slijedi vožnja od 90 kilometara, dok je zadnja etapa najkraća i iznosi 30 kilometara.

Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., u subotu 18. studenoga, sudionici akcije Biciklom za Vukovar poklonit će se Gradu heroju kako to čine od 2012. godine kada su prvi put krenuli put Vukovara, a Općina Križ u tom im hvale vrijednom pothvatu daje podršku od 2015. godine.

-Ovo je već tradicija u našoj Općini i s dečkima smo u prijateljskom odnosu, tako da ih na ovaj način i uz blagoslov ispraćamo na put do Vukovara. Mi kao općina i dalje stojimo na raspolaganju te se veselimo budućim susretima- poručio je načelnik Marko Magdić.

 

Događanja
Regija