Bogata sportska obitelj

Oni su sportski ponos Sisačko-moslavačke županije

Župan Ivan Celjak uručio je 169 pojedinačnih i 19 ekipnih zahvalnica sportašicama, sportašima i sportskim klubovima koji su ostvarili zapažene rezultate
DSC_3513

Župan Ivan Celjak na svečanosti „Ponos Sisačko-moslavačke županije za sportska postignuća“, koja je održana u prostoru sisačkog restorana Cocktail 2, uručio 169 pojedinačnih i 19 ekipnih zahvalnica sportašicama, sportašima i sportskim klubovima koji su ostvarili zapažene rezultate. Župan je zahvalnice uručio osvajačicama i osvajačima medalja u pojedinačnoj konkurenciji na prvenstvima Hrvatske te zahvalnice za ekipne rezultate.

Ponos Sisačko-moslavačke županije su svakako i oni koji su osvajali medalje na svjetskim prvenstvima: Karlo Kodrić – Hrvački klub Petrinja, Sara Pejak – Kuglački klub Siscia, Nikolina Golomboš – Karate klub Tigar!
-Već drugu godinu zaredom dodjeljujemo „Ponos Sisačko-moslavačke županije“ našim sjajnim sportašicama i sportašima, koji su ostvarili sjajne rezultate na državnim natjecanjima, isto tako na međunarodnim natjecanjima. Ove godine dodjeljujemo čak 169 pojedinačnih „Ponosa Sisačko-moslavačke županije “, isto tako 19 ekipnih. I sama ta brojka govori da zaista imamo sjajne sportašice i sportaše u Županiji, koji promoviraju Sisačko-moslavačku županiju, koji promoviraju šport, svoj rad i svoje rezultate. Oni su ovo zaslužili isključivo svojim odricanjem, svojim radom, brušenjem svojih vještina, sposobnosti i talenta. Uzor su mnogim mladima i djeci- izjavio je župan Ivan Celjak.

Županija gradi objekte s potpuno novim uvjetima za sportaše

-Sisačko-moslavačka županija nastoji osigurati što kvalitetnije uvjete za pripremu naših sportašica i sportaša. Kroz obnovu obnavljamo i gradimo nove sportske dvorane. Isto tako gradimo novi odjel kroz ustanovu Lječilište Jodno, novi odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, što će isto tako koristiti našim sportašicama i sportašima. Posebno bih istaknuo zgradu u Lađarskoj ulici u Sisku i upravo tu zgradu smo namijenili našim sportašicama i sportašima, koji se bave borilačkim sportom. Ta zgrada će biti isključivo za njih, u njoj ćemo imati tatami, četiri dvorane koje će biti pregrađene, što znači da će se moći otvoriti u dvije velike dvorane. Isto tako, u donjem dijelu ćemo imati teretanu, bazen s otporom i dijagnostiku za športaše. Upravo su nas sjajni rezultati naših sportašica i sportaša potaknuli da krenemo u ovaj projekt. I zaista, kada vidimo punu dvoranu, zaista se imamo čime ponositi- dodao je župan Celjak.

Bogata sportska obitelj

Zajednica športskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije broji oko 250 klubova, 11 saveza s oko 10 000 športaša. Broj licenciranih trenera je 550, broj sudaca 600. Broj svih rekreativaca je 15 000, što čini 10 posto populacije Sisačko-moslavačke županije. Za ostvarenje programa Zajednice športskih udruga i saveza iz proračuna Sisačko-moslavačka županija izdvaja 210 000 eura.

U ime svih dobitnika priznanja zahvalila je karatistica Karate kluba Tigar iz Siska, Nikolina Golomboš.

Sisačko-moslavačka županija
Sport