Održan Dan otvorenih vrata Veleučilišta Ivanić-Grad

Veleučilište Ivanić-Grad okreće novu stranicu u svom radu
DSC_6605

Po prvi puta na Veleučilištu Ivanić-Grad održan je Dan otvorenih vrata, kojima se željelo još jače povezati s lokalnom zajednicom. Za tu prigodu Veleučilište je osmislilo nekoliko aktivnosti od obilaska studentske službe, učionica, praktikuma i drugih prostorija, radionica za učenike završnih razreda srednjih škola, mogućnosti razgovora sa studentima o iskustvu studiranja do predavanja za učenike nižih razreda osnovnih škola.

Veleučilište Ivanić-Grad svoju priču u visokom obrazovanju započelo je s akademskom godinom 2018./2019. kao Visoka škola Ivanić-Grad, da bi od listopada prošle godine zakonskom odredbom resornog ministarstva postalo Veleučilište na kojem studenti mogu studirati su; prije diplomski studij fizioterapije, diplomski studij fizioterapije i studij sestrinstva koji će krenuti od ove jeseni.

-Danas je ovdje naglasak na struci i na onome što se provodi u stručnom i obrazovnom dijelu. Ovo je početak naše sustavne brige kako javnost upoznavati s novim iskoracima Veleučilišta, koje je u vrlo kratkom vremenu napravilo ono što mnogi naprave za puno više postojanja. Mi smo na to ponosni. Sve to zasluga je i našeg Grada i gradonačelnika koji nas podupiru od prvog dana- rekao je dekan Veleučilišta Ivanić-Grad Mile Marinčić, koji je uvjeren kako će Veleučilište završetkom radova na krilu Učeničkog doma dobiti jednu zavidnu razinu kvalitete.

Inače, Veleučilište Ivanić-Grad jedino je Veleučilište na području Zagrebačke županije koje je dobilo mogućnost izvoditi studije u polju biomedicine i zdravstva, što je prepoznao i Grad na čelu s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i njegovim suradnicima.

-Kada smo krenuli u realizaciju ovoga projekta nismo bili svjesni kolika je njegova važnost i koliko je danas Veleučilište promijenilo ukupnu sliku cijelog našeg grada. Za grad poput našeg Ivanića, Veleučilište je veliko postignuće- istaknuo je gradonačelnik Javor Bojan Leš, koji nas je upoznao i sa skorašnjim radovima na Učeničkom domu.

-Mi se kao osnivači trudimo osigurati adekvatne uvjete za funkcioniranje pa u tom kontekstu mogu najaviti kako smo od Zagrebačke županije na poklon dobili jedno krilo Učeničkog doma gdje ove godine krećemo s uređenjem prizemlja i krovišta. Tamo će Veleučilište dobiti nove predavaone, učinioce te ostale sadržaje koji su potrebni za daljnji rad. Vjerujem kako će se taj projekt razvijati i dalje, jer Grad u tom dijelu ima velike potencijale- najavio je gradonačelnik Leš.

Na Veleučilištu Ivanić-Grad danas studira oko 160 studenata, a pokretanjem studija sestrinstva ta će brojka kroz dvije do tri godine porasti na 300 studenata.

Hrvatska
Ostalo
Regija