Dogodio se obrat

Odobrena obnova Malog kaptola u Sisku

Prije godinu dana Ministarstvo kulture i medija odbilo je projekt jer se "odnosi na zgradu mješovite, a ne isključivo javne namjene"
mali-kaptol-nakon-potresa-1024×683

Ministarstvo kulture i medija odobrilo je 950 tisuća eura (7,2 milijuna kuna) za obnovu Malog kaptola, jednog od simbola Grada Siska u vlasništvu Turističke zajednice Grada Siska.

Odobrena sredstva su iz Fonda solidarnosti, a prije točno godinu dana Ministarstvo je odbilo projekt obnove Malog kaptola, kako je tada obrazloženo, zbog toga što se “prijavljeni projektni prijedlog odnosi na zgradu mješovite, a ne isključivo javne namjene”. Nažalost, nisu postojali drugi izvori sredstava za financiranje obnove i obnova Malog kaptola nije mogla krenuti već je uložena žalba.

Nakon godine dana, dogodio se obrat. Ministarstvo kulture i medija izdalo je vaučer za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava, čime je prihvaćen plan obnove, prema kojem će Mali kaptol ipak ostati zgrada mješovite namjene. U njoj su, kao i u prvom prijedlogu od prije više od godinu dana, planirani ugostiteljski sadržaji, a tu su i poslovni prostor i ured Turističke zajednice Grada Siska, kao prije potresa.

Kako je rok za trošenje sredstava iz Fonda solidarnosti ograničen i završava 30. lipnja ove godine,  teško je očekivati da će se sva sredstva uspjeti utrošiti u roku tri mjeseca, a i ukupna vrijednost potrebnih radova uvelike premašuje odobreni iznos.

Ostalo
Sisak