OD PONOĆI NOVI NAČIN ŽIVOTA – Zatvara se sve što nije nužno

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da se priprema odluka kojom će se u Hrvatskoj otkazati svi javni događaji i okupljanja, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne; sauni, bazeni, kina, klubovi, kazališta… Također, obustavit će se rad svih ugostiteljskih objekata, osim pripreme i dostave hrane.

Obustavlja se rad svih trgovina osim onih s prehrambenim i higijenskim artiklima. Radit će benzinske crpke, pekarnice… Obustavlja se rad teretana, fitnes centara, treninzi, održavanje izložbi, revija, sajmova…

Ministar Božinović najavio je kako će trgovci morati osigurati da se na ulazu u trgovine ne stvaraju gužve, a najavio je i kako će se primijeniti privremena zabrana prelaska preko granice, osim u iznimnim slučajevima.

– Izuzeci će se odnositi na znanstvene djelatnike, prekogranične radnike, prijevoznike roba u mjeri u kojoj je to potrebno, diplomate, policijske službenike, osoblje međunarodnih organizacija, djelatnika civilne zaštite, rekao je ministar.