Donosimo detalje

Od 4. ožujka podjela uskrsnica sisačkim umirovljenicima i nezaposlenim osobama

Sisačke uskrsnice ove godine za 13.500 umirovljenika i nezaposlenih
Uskrsnice-2024-1024×683

U ponedjeljak, 4. ožujka, počinje tradicionalna isplata sisačkih uskrsnica na koje pravo imaju umirovljenici s mirovinom do 800 eura i nezaposleni koji su do 4. ožujka evidentirani u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnoj službi Sisak. Ove godine očekuje se isplata oko 13.500 uskrsnica u iznosu od 40 eura, a trajat će do 30. ožujka.

Ako umirovljenik do 4. ožujka ne dobije službenu obavijest, za ostvarivanje prava na sisačku uskrsnicu dovoljno će biti da na gradsku blagajnu donesu jedan od sljedećih dokumenata: zadnji bankovni odrezak mirovine, zadnji odrezak mirovine dobiven od HZMO-a, potvrdu HZMO-a ili ispis elektronske potvrde o mirovinskom statusu iz sustava e-Građani.

Ako nezaposlena osoba do 4. ožujka ne dobije službenu obavijest, za ostvarivanje prava na sisačku uskrsnicu dovoljno će biti da na gradsku blagajnu donese osobnu iskaznicu radi potvrde prebivališta u Sisku te potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Sisak ili ispis elektronske potvrde o nezaposlenosti iz sustava e-Građani.

Ako korisnik ne može osobno preuzeti svoju uskrsnicu, može za to zadužiti punoljetnu osobu od povjerenja. Ta osoba, osim službene obavijesti ili nekog drugog dokaza prava na uskrsnicu, treba donijeti i presliku svoje osobne iskaznice te presliku osobne iskaznice umirovljenika ili nezaposlene osobe.

Događanja
Sisak