Oglasila se Uprava

Od 1. lipnja pregovori sa sindikatima Petrokemije

Radnici su prošlih dana negodovali zbog izostanka dijaloga s novim većinskim vlasnikom
petrokemijaGrad Kutina

Nova Uprava kutinske Petrokemije najavila je da će od 1. lipnja početi pregovore sa sindikatima koji su prošlih dana negodovali zbog izostanka dijaloga s novim većinskim vlasnikom.

Uprava naglašava da je njihov prvi prioritet nakon preuzimanja 2. svibnja, pripremiti tvornicu za početak proizvodnje nakon više od godinu dana zastoja. Poručili su da će “usmjeriti sve napore i planove da to omoguće”. Ističu da su sa zadovoljstvom prihvatili poziv Sindikata EKN da krenu u pregovore za novi Kolektivni ugovor i dogovore se oko standarda radnika i uvjeta rada. Dodaju da su poziv prihvatili pokazujući dobru namjeru i otvorenost prema radničkom vijeću i sindikatima koje su o tome obavijestili kako bi pregovori krenuli od 1. lipnja.

– Srdačno prihvaćamo Kutinu i radnike Petrokemije i rado ćemo započeti pregovore o Kolektivnom ugovoru 1. lipnja 2023., stoji u priopćenju Uprave Petrokemije.

Uprava je poručila također da je novom vlasniku iz Yildirim Grupe drago što je nakon vrlo dugog vremena provedenog u procesu prodaje Petrokemije preuzeo 54,2 posto vlasništva.

Predstavnici sindikata u kutinskoj Petrokemiji zatražili su u četvrtak na skupu radnika od Uprave sastanak radi uspostave suradnje socijalnih partnera u interesu novih vlasnika i radnika.

Gospodarstvo
Kutina