Obišli smo gradilište budućeg VG Poduzetničkog inkubatora

Inkubator je prvenstveno namijenjen mladim poduzetnicima, odnosno poduzetnicima početnicima
DSC_7339

VG Poduzetnički inkubator kapitalni je projekt za razvoj poduzetništva u Velikoj Gorici, poručio je za današnjeg obilaska gradonačelnik Krešimir Ačkar. Inkubator je prvenstveno namijenjen mladim poduzetnicima, odnosno poduzetnicima početnicima.

-Vjeruje kako će iz ove zgrade u budućnosti izaći jedan novi Rimac ili Infobip, koji danas radi preko milijun dolara prometa i ima urede po cijelom svijetu- kazao je Ačkar.

Ukupna vrijednost projekta je 26.197.557,69 kuna, od čega je 21.250.000,00 kuna sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem programa OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

U okviru projekta VG Poduzetnički inkubator, predviđa se izgradnja poduzetničkog inkubatora ukupne površine 2.031,5 m² bruto građevinske površine, odnosno tlocrtne površine od 1.137,4 m² i neto korisne površine zgrade 1.845,10 m². Unutar samog inkubatora na dvije razine nalazit će se 31 ured namijenjen poduzetnicima, 24 radna mjesta u zajedničkom radnom prostoru za poduzetnike početnike, dvije manje dvorane za sastanke, velika modularna dvorana ukupnog kapaciteta 100 mjesta sa svom popratnom opremom i tehnikom.

Predviđene su i tri prostorije (mini labovi) za smještaj specijalizirane opreme koju će moći koristiti svi korisnici inkubatora, poput: 3D skenera, 3D printera i drona opremljenog posebnom kamerom za potrebe edukacije projektnog dionika VG Veleučilišta.

-Ciljane skupine su mladi s inovativnim idejama i željom za pokretanjem vlastitoga poduzeća, druga skupina su učenici i studenti koji će kroz izvođenje prakse i stjecanje kontakta s poduzetničkom klimom razviti poduzetničke vještine i praktična iskustva, dok su treća skupina poduzetnici do pet godina starosti- istaknuo je gradonačelnik i napomenuo kako se uz Poduzetnički inkubator u Velikoj Gorici gradi i Centar izvrsnosti kod Srednje škole.

-Time naš grad postaje moderan europski grad, koji je prema svim pokazateljima najpoželjniji za život u Hrvatskoj, što pokazuju i analitike- zaključio je Ačkar.

Ovom prilikom pročelnik Upravnog odjela za gospodarski razvoj, poljoprivredu i fondove Europske unije Domagoj Ilečić pozvao je sve Velikogoričane da se prijave na Startup VG predinkubacijski program koji počinje sljedećeg tjedna.

-Uz pomoć iskusnih mentora, stručnjaka i iskusnih mentora iz Startup zajednice svi prijavljeni mogu realizirati svoje ideje i postati budući stanari ovog inkubatora- istaknuo je Ilečić.

Prijave su otvorene do 20. ožujka.

 

 

Hrvatska
Ostalo
Regija