Obilježeno 70. godina vatrogastva u Neuropsihijatrijskoj bolnici “dr. Ivan Barbot”

U okviru svoje 71. redovne godišnje skupštine, Dobrovoljno vatrogasno društvo Neuropsihijatrijske bolnice “dr. Ivan Barbot” svečano je obilježilo 70. obljetnicu uspješnog djelovanja. Tom je prilikom predstavljena prigodna prezentacija pod nazivom “70 godina vatrogastva u NPB dr. Ivan Barbot Popovača” koja je okupljene podsjetila na najznačajnije trenutke i aktivnosti Društva od njegova osnivanja do današnjih dana.

– Slobodno kretanje pacijenata, njihov rad i slobodne aktivnosti uz druge čimbenike su povećavali mogućnost nastanka požara. Svjestan te činjenice, osnivač i prvi ravnatelj tadašnje bolnice dr. Ivan Barbot, potaknuo je osnivanje dobrovoljnog vatrogasnog društva koje je s radom službeno započelo 19.11.1949. godine brojeći 38 zaposlenih. U proteklih dvadesetak godina svjedoci smo korjenitih promjena kako u bolnici tako i u DVD-u. Osobnim zalaganjem ravnateljice Marine Kovač, postignuta je viša razina vatrogastva u bolnici te se nabavlja nova suvremenija vatrogasna oprema, istaknuto je u prezentaciji.

Povodom ove značajne obljetnice, DVD je dodijelio priznanja za poseban doprinos i pomoć u radu, među ostalima, gradonačelniku Grada Popovače Josipu Miškoviću, ravnateljici ustanove Marini Kovač i predsjedniku gradske Vatrogasne zajednice Zvonimiru Kondresu, kao i županijskoj Vatrogasnoj zajednici. Prigodna priznanja i zahvalnice uručene su i ostalim subjektima za uspješnu suradnju te članovima za višegodišnji aktivan angažman u Društvu.