Obilježena godišnjica pogibije šestorice hrvatskih branitelja u Koritima

Položivši vijence i zapalivši svijeće, roditelji i članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici gradova odali su počast Srećku Demeteru, Krunoslavu Rošinu, Siniši Cohi, Željku Kosoviću, Ivanu Križaku i Josipu Konečniju

U selu Korita obilježena je 29. obljetnica pogibije šestorice hrvatskih branitelja pripadnika kutinske 56. samostalne bojne, odnosno 65. samostalnog bataljuna Ivanić- Grad.

Položivši vijence i zapalivši svijeće, roditelji i članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici gradova odali su počast Srećku Demeteru, Krunoslavu Rošinu, Siniši Cohi, Željku Kosoviću, Ivanu Križaku i Josipu Konečniju. Molitvu za poginule hrvatske branitelje u selu Korita predvodila je predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Grada Kutine Katica Demeter.

Također, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i nove protuepidemijske mjere, članovi udruga proisteklih iz domovinskog rata će počast poginulim braniteljima odati u poslijepodnevnim satima, a memorijalnim maratonom od Novske do Korita pridružit će im se i članovi Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru”.