Održana primopredaja ključeva

Novo vozilo ispostavi Doma za starije i nemoćne Kutina

Vozilo će se koristiti za prijevoz korisnika, namirnica te dostavu
830_20240613_094309Grad Kutina

Gradonačelnik Zlatko Babić predao je ravnateljici Doma za starije i nemoćne osobe Sisak Ružici Čakširan ključeve novog automobila vrijednog 27 tisuća eura koji će se koristiti za rad ispostave doma u Kutini.

Primopredaji ključeva su uz gradonačelnika Zlatka Babića, zamjenicu Ivanu Grdić, predsjednika Gradskog vijeća Grada Kutine Nebojšu Čovića i pročelnika Ivana Crnca nazočili dožupan Mihael Jurić, ravnateljica Doma zdravlja Kutina Sanja Habek i župnik Vladimir Hren koji je uz molitvu blagoslovio novi automobil, ali i korisnike i djelatnike Doma za starije i nemoćne Ispostava Kutina.

– Nakon što je Grad Kutina financirao uređenje okoliša i djelomično nabavu opreme, danas smo dodijelili ključeve vozila koje će služiti Domu za starije i nemoćne Ispostava Kutina za prijevoz korisnika, namirnica te dostavu općenito što će uvelike olakšati rad ove ustanove. Grad Kutina stoji na raspolaganju za svu pomoć kako bi Dom za starije i nemoćne bio na standardu kakav korisnici ovog doma i zaslužuju, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Dom za starije osobe u Kutini otvoren je u siječnju ove godine, a njegovi kapaciteti već su popunjeni – dom može primiti 45 korisnika u 8 jednokrevetnih, 17 dvokrevetnih i 1 trokrevetnoj sobi.

Otvaranje Doma za starije osobe u Kutini najznačajniji je projekt Sisačko-moslavačke županije u Moslavini u posljednjih 30 godina. Dom će uskoro pružati i uslugu dnevnog boravka za sve one starije sugrađane koji nisu smješteni u domu, ali žele koristiti uslugu prehrane ili dolaziti na druženja.

Događanja
Kutina