Radovi u tijeku

Nogostup u Nemecovoj ulici gotov do 23. listopada

Riječ je o nogostupu koji se proteže od Ulice 6. kolovoza do Ulice Matije Gupca, ukupne duljine 596 metara
IMG_20231006_093230_resized_20231006_104608990Grad Petrinja

Gradonačelnica Magdalena Komes danas je u pratnji pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne djelatnosti Ivana Begića i Zorana Lečeka, predstavnika izvođača, obišla izgradnju nogostupa u Ulici Ivana Nemeca u Petrinji.

Riječ je o nogostupu koji se proteže od Ulice 6. kolovoza do Ulice Matije Gupca, ukupne duljine 596 metara. Do sada je izgrađeno 320 metara, trenutno se radi dionica od 160 metara, a radovi će se u posljednjoj fazi izvoditi na preostalih 116 metara.

Izvođač radova je Leček-Niskogradnja, čija je ponuda odabrana nakon provedbe postupka nabave, u iznosu od 211.759,50 eura. Putem javnog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurano je sufinanciranje u iznosu od 60.000 eura, a ostatak je financiran iz gradskog proračuna.

– Nakon što je kolnički dio Ulice Josipa Nemeca uredila Županijska uprava za ceste, u čijoj nadležnosti je ova ulica, pristupili smo izgradnji nogostupa, što smo i obećali ranije. Ulica je inače bila poprilično uska pa su pješaci hodali kolnikom, a znamo da je ova ulica dosta prometna te da je i pravac kojim djeca pješače na putu do škole i drugih aktivnosti pa smo je ponajviše zato odlučili učiniti sigurnijom za pješake. Drago mi je da je već sada pozitivna reakcija naših sugrađana jer nam je ovdje zaista prioritet bila sigurnost pješaka, ponajviše djece, rekla je gradonačelnica Komes i izrazila zadovoljstvo što radovi dobro napreduju te vjeruje da će biti završeni u roku.

Završetak radova planiran je do 23. listopada.

Događanja
Petrinja