Nasilnik u Petrinji u ugostiteljskom objektu razbijao i prijetio

U petak, 22. ožujka u večernjim satima, u ugostiteljskom objektu u Ulici Matije Gupca u Petrinji 38-godišnji muškarac je počinio tešku krađu, oštećenje tuđe stvari i prijetnju. Naime, on je oko 21,15 sati ušao u objekt i rukom razbio staklo na ekranu aparata za igre na sreću, nakon čega je ušao u prostor šanka, gdje se nalazila 37-godišnja djelatnica, i samovoljno otvorio ladicu registar blagajne te uzeo novac od utrška.

Potom je djelatnici iz njene torbe uzeo novčanik i iz njega novac, nakon čega je na još jednom aparatu za igre nasilno otvorio ladicu i uzeo kovanice. Izlaskom iz objekta udaljio se svojim automobilom, ali se vratio za desetak minuta i za šankom prišao 37-godišnjem vlasniku ugostiteljskog objekta, kojemu je prijetio, držeći u ruci komad stakla od čaše koju je prethodno razbio.

Ukupna materijalna šteta koju je osumnjičeni počinio iznosi oko 6 249 kuna. Ubrzo je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojega je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Crna kronika
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija