Lijpa nagrada za izvrsnost

Najuspješnijim petrinjskim maturantima dodijeljeni vaučeri za besplatno polaganje vozačkog ispita

Vaučeri su dodijeljeni Emi Ćosić, Tari Kokan, Klari Krišto, Katarini Širić, Lukši Petroviću, Lori Matanović, Miji Grbeša, Dariji Kušeković, Tari Virag i Miji Antoniji Vuković
20231010_094654-1536×1152Grad Petrinja

Najuspješnijim učenicima 4. razreda Srednje škole Petrinja danas su uručeni vaučeri za besplatno polaganje vozačkog ispita. Naime, Grad Petrinja nagrađuje 10 najuspješnijih maturanata gimnazijskog i strukovnog usmjerenja Srednje škole Petrinja s prebivalištem na području Grada Petrinje, a nagrada se dodjeljuje za posebna postignuća učenika na temelju stručne procjene i vrednovanja profesora i ravnatelja Srednje škole Petrinja koji su po svojim kriterijima odlučili kojih je to 10 učenika.

Grad Petrinja proveo je postupak nabave usluga za osposobljavanje učenika za stjecanje prava upravljanja motornim vozilima kategorije B s dvije petrinjske autoškole (Ćosić i Klindić), tako da će Grad snositi sve troškove za svakog učenika (uključujući liječnički pregled, tečaj Prve pomoći te sve testove i ispite). Trošak za dvije autoškole iznosi ukupno 10.961 euro.

Najuspješnijim učenicama i učenicima Srednje škole Petrinja – Emi Ćosić, Tari Kokan, Klari Krišto, Katarini Širić, Lukši Petroviću, Lori Matanović, Miji Grbeša, Dariji Kušeković, Tari Virag i Miji Antoniji Vuković, vaučere je uručila gradonačelnica Magdalena Komes, a dodjeli vaučera nazočila je i Izabela Žilić, voditeljica odsjeka Upravnog odjela za društvene djelatnosti i imovinu, Milan Orlić, ravnatelj Srednje škole Petrinja te Franjo Ćosić i Toni Klindić, predstavnici autoškola.

Nagrađenima se najprije obratila gradonačelnica Komes.

– Često naglašavamo kako su mladi budućnost i kako sve snage usmjeravamo na razvoj društva poticanja izvrsnosti, ali, nažalost, vrlo često izostane konkretan potez kako tu izvrsnost potaknuti, a onda na kraju i nagraditi. Zato smo moji suradnici i ja održali sastanak s ravnateljima naših petrinjskih škola i razmatrali mogućnosti na koji način Grad može potaknuti tu izvrsnost. Budući da vi zaista postižete sjajne rezultate i uspješni ste na području Petrinje, ali i šire, ovim konkretnim potezom htjeli smo nagraditi vašu izvrsnost. Drage učenice i učenici, svojim postupcima i uspjesima budite uzor drugim učenicima, na ponos svojih roditelja, profesora, ravnatelja i svih nas. Vi ste sad maturanti, želim vam puno uspjeha u daljnjem školovanju ili radu, rekla je gradonačelnica.

Milan Orlić, ravnatelj Srednje škole Petrinja, najprije je zahvalio gradonačelnici i Gradu Petrinji na kvalitetnoj suradnji, a rekao je i nešto više o kriterijima za dodjelu vaučera.

– Izvrsnost u učenju, sudjelovanje na natjecanjima, socijalni status, braniteljski status i sve ostalo što traži jedan ovakav natječaj, to su bili kriteriji. Potom je Srednja škola objavila poziv učenicima na koji se javilo njih 17, a Povjerenstvo škole je izvršilo bodovanje po spomenutim kriterijima te je izabrano 10 učenika. Ovo je zaista sjajan poticaj našim maturantima za dalje i naravno, velika financijska pomoć. Znamo i da je položen vozački ispit B kategorije iznimno važan i za daljnje školovanje i rad. Hvala gradonačelnici i njenim suradnicima, hvala i gradskim vijećnicima što su podržali ovu odluku. Ovo je zaista dokaz da se trud, rad i znanje itekako na kraju isplate i nadam se da će ovi učenici biti dobar primjer i poticaj za ostale, rekao je Orlić.

U ime svih nagrađenih, zahvalila je Tara Kokan, učenica 4. razreda Srednje škole Petrinja.

– Hvala gradonačelnici i Gradu Petrinji na ovoj inicijativi dodjele vaučera za besplatan vozački ispit. Hvala vam što se prepoznali naše povećane troškove kao maturanata, od priprema za maturu do maturalnog putovanja. Drago nam je što je naš rad tijekom srednjoškolskog obrazovanja nagrađen i vjerujemo kako će ovo biti poticaj i za buduće generacije, rekla je Kokan.

Ostalo
Petrinja