Iz Dubrave u Sisak stigla 3 odličja

Najmlađi sisački strijelci odlični na Prvenstvu Hrvatske

Franka Šaban srebrna kod mlađih kadetkinja, Marko Dragosavac treći kod mlađih seniora, a ženska ekipa viceprvak države
Prij puta na kadetsko PH Zoja Šaban, Franka Šaban, Tara Branković, Marko Dragosavac, Zara Branković, Ilijević, Tea Petrović, Barbara Brnad, Daria Detković

Protekle subotu u Dubravi, u tamošnjoj školskoj-sportskoj dvorani održano je Prvenstvo Hrvatske u gađanju zračnom puškom za kadete i kadetkinje. Boje HVIDR-e Sisak branilo je osam strijelaca, koji su postigli zapažene rezultate.

Franka Šaban ušla je u finale sa 189 krugova i završila kao sedma, dok je u kategoriji mlađih kadetkinja bila srebrna. Marko Dragosavac otpucao je 185 krugova što je bilo dovoljno za 13. mjesto u konkurenciji kadeta, no kod mlađih kadeta bio je treći, osvojivši tako brončanu medalju. Ženska ekipa u sastavu Franka Šaban, Tara Branković i Zoja Šaban osvojila je naslov ekipnih viceprvaka s 559 krugova. Samo 4 kruga nedostajala su za zlato.

Tara Branković s otpucanih 186 krugova završila je tek na 16. mjestu. Zoja Šaban je 23. s pogođenih 184 kruga, dok je Daria Detković s istim rezultatom 25. , a s obzirom na to da je Daria i mlađa kadetkinja u toj konkurenciji je zauzela 13. mjesto. Barbara Brnad je sa 180 krugova završila na 40. mjestu ukupno i na 19. mjestu kao mlađa kadetkinja. Tea Petrović je 50-ta sa 177 krugova i 26. kao mlađa kadetkinja, dok je Zara Branković na svom drugom natjecanju ostvarila rezultat 168 krugova što je bilo dovoljno tek za 72. mjesto i 38. mjesto u mlađoj dobnoj kategoriji.

-Moramo priznati da je konkurencija ove godine bila izuzetno jaka no naši strijelci su dali sve od sebe i borili se do posljednjeg hica. Jako smo ponosni na njih i čestitamo svima, a posebno osvajačima medalja- poručili su iz kluba.

Sisak
Sport