Na Trg bana Jelačića po prizvode s naših otoka

56028075e13ecc3e9e5ee85edd53f448_XL

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović obišla je preduskršnji sajam Hrvatskih otočnih proizvoda koji se do 7. travnja održava na Trgu bana Josipa Jelačića.

Svoje proizvode izlaže dvadeset i devet proizvođača s otoka Korčule, Visa, Lastova, Brača, Krka, Hvara, Paga, Prvića, Raba, Dugog otoka, Ugljana, Rave, Cresa, Pašmana i poluotoka Pelješca. Posjetitelji mogu razgledati i kupiti maslinova ulja, vina, sireve, mariniranu ribu, rakije, likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku, suvenire i druge otočne specifične proizvode kao i upoznati se s nematerijalnim proizvodima koji imaju oznaku „Hrvatski otočni proizvod“.

-Sa zadovoljstvom sam obišla sajam koji odiše pozitivnom atmosferom. Proizvodi koji su danas ovdje izloženi svjedoče otočnu tradiciju, ali i inventivnost i radišnost naših otočana- kazala je predsjednica nakon obilaska.

Cilj organizacije sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje te brendiranje proizvoda s prestižnom oznakom „Hrvatski otočni proizvod“, a ujedno je i turistička manifestacija koja prikazuje bogatu ponudu, sadržaj, tradiciju i kulturnu baštinu hrvatskih otoka.

Aktualno
Hrvatska
Regija