Iz svijeta tehnologije

Na Reboot InfoGameru i jedini hrvatski gaming inkubator PISMO

Poduzetnički inkubator Sisačko-moslavačke županije predstavlja svoje edukacije, nekoliko videoigara, a posjetitelji mogu odigrati demo horor videoigre "Go Home Annie"
smz_image_2023-11-10_15-21-29-842

Nakon pauze, na Zagrebački velesajam vratio se popularni gaming sajam Reboot InfoGamer na kojemu sudjeluje i jedini hrvatski poduzetnički gaming inkubator PISMO koji izlaže u paviljonu 11A.

U prostoru od 50 kvadrata Poduzetnički inkubator Sisačko-moslavačke županije PISMO predstavlja svoje edukacije, nekoliko videoigara, a posjetitelji mogu odigrati demo horor videoigre “Go Home Annie” čiji izlazak je najavljen za 2024. godinu ili posjetiti repliku podruma kuće u kojem se odvija ova videoigra. Prosječni podrum hrvatske kuće s obzirom na sve što se u njemu nalazi je strašan sam po sebi, a ako u njemu ima i paranormalnih aktivnosti strah je odmah veći.

Unutar poduzetničkog inkubatora PISMO djeluje oko 80 start up-ova, a nude se edukacije u izradi videoigara u programima Blender, Unity i Unreal Engine platformama. Sisačko-moslavačka županija prva je županija koja je stavila naglasak na razvoj gaminga pa je tako u Tehničkoj školi Sisak i Srednjoj školi Novska moguće upisati srednjoškolski program “Tehničar za razvoj videoigara”, a od ove godine u Tehničkoj školi Sisak moguće je upisati program “Tehničar za robotiku”.

Događanja
Sisačko-moslavačka županija
Zagreb