Koordinator projekta je OŠ Glina

Na međunarodnu razmjenu u Švicarsku otputovali učenici pet petrinjskih i jedne glinske osnovne škole

Četrdeset učenika i šest učitelja u Švicarskoj će boraviti do 19. prosinca
osglinasviGrad Petrinja

Na put u Švicarsku jučer su ispraćeni učenici i učitelji iz pet osnovnih škola s područja Grada Petrinje i iz Osnovne škole Glina. Riječ je o provedbi Intercultural Exchange Project kojeg u Pestalozzi dječjem selu u Trogenu (Švicarska) provodi Pestalozzi Children’s Foundation.

Četrdeset učenika i šest učitelja (trideset dva učenika i pet učitelja iz Petrinje, a iz Gline osam učenika i jedna učiteljica) u Švicarskoj će boraviti do 19. prosinca. Koordinator projekta razmjene učenika je OŠ Glina.

Navedeno putovanje sufinanciraju Sisačko-moslavačka županija, Grad Petrinja i Grad Glina. U ime Grada Petrinje, sretan put učenicima i njihovim učiteljima, poželjela je gradonačelnica Magdalena Komes:

– Uvijek potičem putovanja kako bi i vi osnovnoškolci i srednjoškolci također, stekli nove spoznaje, upoznali nove kulture, nove jezike i vidjeli koliko zapravo ima sličnosti u inozemstvu s Hrvatskom, koliko god mi uvijek mislili kako je ‘trava puno zelenija’ u tuđem dvorištu. I dalje ćemo to kao Grad podržavati. Ovom prilikom financijski sudjelujemo s pet tisuća eura. Dosta je velik iznos, ali mislim da je ulog u koji ta sredstva idu, puno veći. Veseli me što ćete provesti veliki broj dana u Švicarskoj i što ćete ići i u Zürich i u Znanstveni institut i na razne izlete, u muzeje. Upijajte nova znanja i ono što bih htjela poručiti, a za što ćemo se mi pobrinuti ovdje u Petrinji i šire, u županiji i u Hrvatskoj, da stvorimo uvjete da nam se uvijek vratite u naš voljeni grad, u lijepu našu Hrvatsku. Želim vam dobar provod i sretan put i vratite nam se u Petrinju!, poručila je gradonačelnica Komes.

Podsjećamo, Grad Petrinja je ove godine financirao i džeparac za put u Bruxelles s europarlamentarcima učenicima s Banovine.

– Treba pustiti djecu neka vide i upoznaju svijet, ali i još jedanput naglašavam – neka nam se uvijek vrate u Lijepu našu i u Petrinju, rekla je gradonačelnica Komes.

Događanja
Petrinja