Dogodio se incident

Možemo u Petrinji nastavio izbornu turneju, predstavljanje kandidata prekinuo hrvatski branitelj

Muškarac koji se predstavio kao hrvatski branitelj, optužio je Benčić da ne može voditi državu jer "nije znala voditi obrt i studirala je 18 godina"
Petrinja: Možemo! predstavio kandidate i prioritete za VII. izbornu jedinicuEdina Zuko/PIXSELL

Predstavljanje kandidata Možemo u 7. izbornoj jedinici prekinuo je danas muškarac, koji se predstavio kao hrvatski branitelj, optuživši Sandru Benčić da ne može voditi državu jer “nije znala voditi obrt i studirala je 18 godina” pa je predstavljanje nastavljeno nakon pet minuta.

– Nije ovo Banija, ovo je Banovina. Što vi možete? Ne možete. Kako mislite voditi državu ako niste bili u stanju voditi obrt i kad se zna da ste studirali 18 godina?, rekao je Sandri Benčić Ivo Vranić, koji se ustvrdio da je branitelj i da nije član ni jedne stranke.

No, u Možemo mu baš nisu povjerovali.

– Ovo je uobičajeni način napada i opstruiranja, ljudi iz HDZ-a nastoje diskreditirati Možemo i mene ponavljanjem rečenica Andreja Plenkovića, koje izgovaraju u nedostatku političkog sadržaja, ustvrdila je Benčić nakon što je čovjek otišao.

Benčić je potom razjasnila dužinu svog studiranja.

– Moj otac ostao je bez posla, kad sam nakon pet godina studiranja apsolvirala otišla sam raditi. Nakon 10 godina vratila sam se na studij i diplomirala. Mnoge kolegice i kolege imali su istu sudbinu, tijekom srednje škole i studija morali smo raditi jer nismo rođeni sa ‘zlatnom žlicom’. Oni koji su rođeni s tom žlicom neka si je stave opet u usta i šute. Ovako se ne vodi kampanja, nego programskim rješenjima.

Za Banovinu Možemo traži bolju prometnu povezanost i poseban naglasak stavlja na razvoj poljoprivrede, poručile su Benčić i Draženka Polović, nositeljica liste u 7. izbornoj jedinici. Taj kraj je osiromašen u ratu i deindustrijalizaciji nakon rata, onda je postalo još gore nakon potresa, a obnova ni izbliza nije gotova. Mi možemo revitalizirati Banovinu, poručile su kandidatkinje.

Benčić je također naglasila da HDZ-ovci nikada neće dobiti potporu od Možemo jer ih smatraju klijentelističkom, koruptivnom grupacijom koja je zauzela sve strukture u zemlji. Možemo je spremno participirati u Vladi od centra na lijevo, a sigurno neće ući u Vladu u kojoj bi bili MOST i Domovinski pokret.

– Ako budemo morali dati drugu vrstu podršku da skinemo HDZ s vlasti, o tome ćemo odlučiti nakon izbora, ali sigurno nećemo ni na koji način donijeti odluke koje bi išle u korist HDZ-a, kaže Benčić.

Petrinja
Politika