Festival vina

Započela ovogodišnja MoslaVina

Za kušanje je prikupljeno gotovo 200 uzoraka vina
smz_image_2023-05-26_22-19-26-556

Jučer je u Kutini svečano otvoren ovogodišnji Festival vina – MoslaVina 2023. i izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti.

Manifestacija se održava po 29. put u organizaciji TZ grada Kutine i Udruge vinogradara i voćara Moslavine „Lujo Miklaužić“ Kutina, pod pokroviteljstvom župana Ivana Celjaka. Posebnost ove manifestacije je u njegovanju i izlaganju vina izvornih moslavačkih i hrvatskih sorti, čime se pomaže proizvođačima u promicanju ponude vina izvornih hrvatskih sorti grožđa te promicanju ostalih hrvatskih proizvoda.

Posjetitelji su imali mogućnost kušati vina uz kvalitetnu i autohtonu eno-gastro ponudu moslavačke kuhinje. Za kušanje je prikupljeno gotovo 200 uzoraka vina. Sisačko-moslavačka županija domovina je triju izvornih sorti grožđa od kojih se dobiva vino moslavac, dišeća ranina i među njima najpoznatije i najkvalitetnije vino škrlet. Ovogodišnji dobitnici plaketa i nagrada su Vina Košutić, Stjepan Vučemilović, Lagena Winery i Vina Cattunar. Šampion izložbe je Vinarija Mikša.

Uz mnogobrojne goste manifestaciji je nazočio i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, zamjenik župana Mihael Jurić, predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić i pročelnica UO poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode Anita Sinjeri Ibrišević.

Događanja
Kutina