Puno sreće novom stanovniku

Mišković održao prijam za malenog Nou, prvu popovačku bebu rođenu ove godine

Noa je ujedno prvo rođeno dijete u Sisačko-moslavačkoj županiji u 2024. godini
prijemprvebebe2024

Gradonačelnik Josip Mišković sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem u gradskoj je upravi održao prijam prvog djeteta s područja Popovače rođenog ove godine.

Riječ je o dječaku Noi, rođenom 1. siječnja u 13:59, a koji je i prvo rođeno dijete u Sisačko-moslavačkoj županiji. Maleni je treće dijete u obitelji Patricije Macanović i Đurice Horvata iz Popovače. Kako su tom prilikom rekli, rođen je s 3.700 kg i bio je 51 cm dugačak. Dobra je beba, lijepo napreduje i raste.

Prigodno darujući novorođenče i njegove roditelje, gradonačelnik je novom stanovniku zaželio puno zdravlja, sreće i veselja. Roditelji su uz zahvale na darovima istaknuli kako je upravo ta želja ono što i sami najviše priželjkuju.

– Simbolički svake godine nagradimo prvorođeno dijete na području grada i tako dajemo potporu ljudima koji se odluče za veću obitelj, za novorođeno dijete, istaknuo je gradonačelnik.

Grad Popovača, podsjećamo, od prošle godine dodjeljuje povećani iznos jednokratne novčane naknade za novorođeno dijete. Za prvo dijete u obitelji Grad dodjeljuje 300 eura, a za svako sljedeće 150 eura više.

– Želja nam je da ovim činom pomognemo mlade obitelji nakon rođenja i troškova koje imaju s dolaskom novog člana obitelji. Tako ih stimuliramo i dajemo im do znanja da je Gradu itekako stalo do demografske politike i do mladih obitelji, pojasnio je Mišković.

Uz financijsku potporu Grad svu novorođenčad nagrađuje i prigodnim poklon paketom. Prošla je godina, prema izdvojenim sredstvima bila rekordna po tom pitanju, a vodstvo grada želi da i ova bude jednako dobra. Sredstva za njihove potrebe, kako ističe gradonačelnik, uvijek će se naći.

Događanja
Popovača