Napokon

Ministarstvo nakon godinu dala dalo suglasnost za obnovu OŠ Galdovo

To je bio zadnji papir koji se čekao od države bez kojeg nije bilo moguće prijaviti OŠ Galdovo na natječaj za EU sredstva i početi radove na gradnji nove osnovne škole na mjestu stare, iako je aneks škole uz novi vrtić već praktički gotov
5

Nakon gotovo godinu dana čekanja jučer je u gradsku upravu stigla suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, neophodna za prijavu za EU sredstva iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti za izgradnju OŠ Galdovo.

To je bio zadnji papir koji se čekao od države bez kojeg nije bilo moguće prijaviti OŠ Galdovo na natječaj za EU sredstva i početi radove na gradnji nove osnovne škole na mjestu stare, iako je aneks škole uz novi vrtić već praktički gotov. Time je i na posljednjem objektu izgubljenom ili oštećenom u potresu, a za koji je odgovoran Grad Sisak kao vlasnik ili osnivač, krenula završna faza obnove, nakon što je stara škola srušena jer prema ocjeni statičara i arhitekata nije bila za popravak.

-S današnjim danom svi ostali objekti kojima je bila potrebna temeljita konstrukcijska obnova, a za koje je nadležan Grad Sisak, a ne Županija ili država, su ili obnovljen ili u obnovi. Najznačajniji projekti na kojima je obnova u tijeku su Kristalna kocka vedrine, nova Gradska knjižnica na trgu Ljudevita Posavskog i Planetarij u objektu bivše Gradske munjare na Mihanovićevoj obali. Prema predviđanjima najduže će trajati konstrukcijski i restauratorski radovi na Starom gradu, Gradskoj vijećnici i Malom kaptolu, koji su uz Stari most, ujedno i najstariji gradski objekti oštećeni u potresu- izvijestili su iz Grada Siska.

Aktualno
Sisak