Minimalna plaća raste na 3 250 kuna

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je na početku jučerašnje Vladine sjednice da je Vladina politika u području javnih financija osigurala povećanje prihoda građana i njihova standarda te poboljšala poziciju Hrvatske na međunarodnim financijskim tržištima. Upravo iz tog razloga, posebno važna odluka na sjednici Vlade bila je povećanje minimalne plaće.

Premijer Andrej Plenković tom je prilikom podsjetio kako je na početku mandata ove Vlade minimalna plaća iznosila neto 2496 kuna, a danas iznosi 3000 kuna.

– Naš je prijedlog, nakon konzultacija koje su obavljene sa socijalnim partnerima, da od 1. siječnja iduće godine minimalna plaća iznosi 3250 kuna neto, najavio je premijer te istaknuo da je u mandatu ove Vlade minimalna plaća rasla za 100 eura, što je bez presedana dosad u mandatu jedne Vlade.

Premijer Plenković kazao je da je pronađen dobar balans između onoga što je potrebno za podizanje životnog standarda građana koji primaju minimalnu plaću i položaja poslodavaca u osjetljivim sektorima.