27. Petrinjski fašnik

Maškare preuzele vlast u Petrinji

Vlast i ključeve Grada malim maškarama, Vanesi i Borni, polaznicima Dječjeg vrtića Petrinjčica predala je gradonačelnica Magdalena Komes
417968572_357012903823851_7574648514821758708_nGrad Petrinja

Fašničkom promenadom kroz Sajmište koju je predvodila Gradska limena glazba, mnoštvo šarenih maškara svih uzrasta došlo je do Centra novog života gdje je u subotu održan tradicionalni 27. Petrinjski fašnik.

Veselje, smijeh, zanimljivi kostimi, razdragana lica roditelja i djece, miris slasnih krafni koje su bile osigurane za sve posjetitelje, preplavili su ovaj privremeni centar grada uživajući u nastupima Gradskog dječjeg zbora HPD-a Slavulj i školskog zbora Vjeverice OŠ I. G. Kovačić iz Gore, DV-a Petrinjčica, Petrinjskih mažoretkinja, Šarenog svijeta, SPK-a Petrinia i Zumba kidsa.

U idućih nekoliko dana maškare će “vladati” Petrinjom. Vlast i ključeve Grada malim maškarama, Vanesi i Borni, polaznicima Dječjeg vrtića Petrinjčica predala je gradonačelnica Magdalena Komes.

– Veseli me što sam vlast predala malim maškarama, našoj dječici. Razgovarajući s njima i dobivajući njihova pisma, znam da imaju jako dobre ideje, vizije i projekte za razvoj Petrinje koju jako vole. Danas sam ja od njih poželjela, a znam da i oni to najviše žele, kao i veliki broj Petrinjaca, da nam naprave gradski bazen. Naravno, poželjela sam i da pritom racionalno troše novac iz gradske blagajne, rekla je gradonačelnica poželjevši svima puno zabave i smijeha u ovim fašničkim danima.

27. Petrinjski fašnik održan je pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, a u organizaciji Turističke zajednice grada Petrinje, uz podršku POU Hrvatski dom Petrinja i Poslovnih zona Petrinja.

– Smatramo da je ovaj fašnik jedan dobar način za opuštanje i veselje svih generacija. Pokušali smo što više djece aktivno, kroz nastupe, i uključiti u sam program, a onda uz njih dođu i roditelji, bake i djedovi podržati ih i mislim da je to jedan lijep početak svih manifestacija koje nas očekuju kroz godinu, rekla je Kristina Suppe, direktorica Turističke zajednice grada Petrinje.

Događanja
Petrinja