Lipovljani, Jasenovac, Martinske Ves i Hrvatska Kostajnica dobili po 15 tisuća eura za besplatan WiFi

Između 72 općine i gradova u Hrvatskoj, koje su u trećem krugu dodjele osvojile WiFi vaučere, zahvaljujući uspješnoj prijavi, svoje su mjesto pronašle i četiri jedinice lokalne samouprave s područja Sisačko-moslavačke županije
AdobeStock_85564175-1080×675-770×470

Hrvatska je u trećem krugu dodjele vaučera za besplatan javni internet u sklopu programa Europske komisije WiFi4EU osvojila 72 vaučera što je uz one iz prva dva kruga ukupno 438 vaučera ukupne vrijednosti 6,57 milijuna eura čime je „pokriveno“ gotovo 80 posto općina i gradova.

WiFi4EU je inicijativa koja promiče besplatan pristup Wi-Fi povezanosti građanima u javnim prostorima, uključujući parkovima, trgovima, javnim zgradama, knjižnicama, domovima zdravlja i muzejima u općinama širom Europe.

Kako se navodi, Europskoj komisiji je u trećem krugu natječaja za WiFi vaučere, stiglo je više od 11 tisuća zahtjeva iz svih zemalja sudionica i to od ukupno 25 tisuća registriranih općina koje su ostvarile pravo na sudjelovanje. Nakon procjene prijava, agencija INEA je objavila popis 1 780 općina i gradova iz cijele EU koji su osvojili vaučere u tom trećem krugu.

Između 72 općine i gradova u Hrvatskoj, koje su u trećem krugu dodjele osvojile WiFi vaučere, zahvaljujući uspješnoj prijavi, svoje su mjesto pronašle i četiri jedinice lokalne samouprave s područja Sisačko-moslavačke županije; Lipovljani, Jasenovac, Martinska Ves i Hrvatska Kostajnica.

Grad
Hrvatska
Hrvatska Kostajnica
Jasenovac
Lipovljani
Martinska Ves
Općina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija