Proširili lažnjake

Krivotvorenim eurima plaćali pića, prijevoz i obavljali kupovine

Dvojac osumnjičen za krivotvorenje novca
novacDavor Puklavec/PIXSELL

Zbog stavljanja u opticaj lažnog novca, osumnjičeni su 36-godišnjak i 26-godišnjak, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Policija je utvrdila da je 36-godišnjak pribavio i posjedovao lažni novac radi stavljanja u opticaj kao pravog te je 15. travnja u ugostiteljskom objektu u Sisku, prilikom plaćanja i razmjene novca u manje apoene, dvije novčanice od 200 eura stavio u optjecaj. Krivotvorenom novčanicom platio je i uslugu prijevoza.

Temeljem naloga suda, na petrinjskom području je obavljena pretraga doma i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi te su pronađene i oduzete četiri krivotvorene novčanice u apoenima od 200 eura. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija je podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku i protiv 26-godišnjaka. Njega se sumnjiči da je od 19. siječnja do 3. veljače, u više navrata, prilikom kupovine u više trgovina na području Siska, Petrinje i Gline u optjecaj stavio krivotvorene novčanice od 50 eura.

Crna kronika
Glina
Petrinja
Sisak