Donosimo pregled

Konstituirana vijeća mjesnih odbora u popovačkim naseljima

Održane su konstituirajuće sjednice vijeća mjesnih odbora Donja Gračenica, Ciglenica, Voloder, Donja Jelenska, Stružec, Osekovo, Donja Vlahinička, Moslavačka Slatina, Podbrđe i Gornja Jelenska
vmogjelenska

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Donja Gračenica za novu je predsjednicu većinom glasova izabrana Bernarda Zorko Starčić.

Novi sastav Vijeća čini pet izabranih članova s liste HDZ-a te četiri člana sa zajedničke liste HSP-SDP-HSLS, koji su ovom prilikom izvijestili gradonačelnika i njegove suradnike s određenim potrebama i idejama za unaprjeđenje kvalitete života u naselju, naglasivši pritom uređenje prostorija mjesnog odbora na katu Pučkog doma, kvalitetniju organizaciju prostora unutar tog objekta, nasipavanje bankina uz županijsku cestu, kao i postavljanje igrala kod Pučkog doma.

Kad je riječ o Vijeću mjesnog odbora Ciglenica, za predsjednika je izabran Luko del Ponte, nositelj kandidacijske liste grupe birača koja je na proteklim izborima osvojila četiri vijećnička mandata. Pored njih, u novi saziv Vijeća ušao je i jedan član s liste HDZ-a. Kao planirane aktivnosti u ovom naselju u narednom razdoblju istaknut je nastavak uređenja Pučkog doma opremanjem prostora novim stolicama, kao i sanacija ceste prema Mramor brdu koju stanovnici koriste kao put prema Kutini.

Kako je većinom glasova odlučeno na konstituirajućoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Voloder, funkciju predsjednika u ovom će naselju i u idućem mandatnom razdoblju obavljati dosadašnji predsjednik Danijel Sučija s liste HDZ-a koja je izborila sedam vijećnika, dok je iz redova liste HSP-SDP-HSLS u Vijeće ušlo četiri vijećnika. U okviru ovog susreta raspravljano je i o prioritetnim potrebama, odnosno planiranim projektima u Voloderu te je u tom smislu naglašeno rušenje objekta stare škole, projekt novog dječjeg vrtića, sanacija mosta u središtu naselja u suradnji sa ŽUC-om, projekt pješačke staze, kao i most kod mjesnog športskog parka.

Svi su novoizabrani predsjednici izrazili zahvalu na ukazanom povjerenju kao i uvjerenje da će uspješno surađivati s ostalim članovima i gradskom upravom na rješavanju problematika i potreba s kojima se susreću njih.

Donja Jelenska, Stružec i Osekovo

Na ovih dana održanoj konstituirajućoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Donja Jelenska za predsjednicu je izabrana Grozdana Marković. Uz novoizabranu predsjednicu koja je na nedavnim mjesnim izborima bila nositeljica liste HDZ-a, u novi saziv Vijeća ušla su još dva člana s te liste, jedan član s kandidacijske liste HSP-SDP-HSLS, kao i jedan član s kandidacijske liste grupe birača Zvonimir Dravinac. U okviru rasprave koja je uslijedila nakon provedbe postupka konstituirajuće sjednice, kao jedna od prioritetnih potreba ovog naselja istaknuta je izgradnja plinske mreže.

U Strušcu je kandidacijska lista HDZ-a izborila pet mjesta u Vijeću mjesnog odbora, dok je lista HSP-SDP-HSLS dobila četiri vijećnička mandata. Za predsjednicu je većinom glasova izabrana Ružica Podbrežnjak, nositeljica liste HDZ-a. U okviru osvrta na plan aktivnosti u ovom mjesnom odboru u narednom razdoblju izdvojena je izgradnja pješačke staze, nastavak uređenja Pučkog doma i Kuće meda u središtu sela te sanacija cesta u ulicama Varoš i Donje selo.

Na još jedan mandat predsjednika Vijeća mjesnog odbora Osekovo izabran je Nikola Tomljenović, nositelj kandidacijske liste HSP-SDP-HSLS koja je izborila šest vijećničkih mjesta, dok su tri mjesta pripala kandidatima liste HDZ-a. U kraćem osvrtu na potrebe i planirane aktivnosti u ovom naselju istaknuto je, među ostalim, nastavak uređenja Pučkog doma, uređenje odvodnih kanala oko igrališta, uređenje središta sela, nasipavanje bankina, označavanje pješačkih prijelaza na kritičkim mjestima te uređenje staze do kapele Stjepana Šajnovića na mjesnom groblju kao i izgradnja kapelice sv. Huberta u Osekovu.

Donja Vlahinička, Moslavačka Slatina, Podbrđe i Gornja Jelenska

Jučer su, također održane konstituirajuće sjednice vijeća mjesnih odbora u naseljima Donja Vlahinička, Moslavačka Slatina, Podbrđe te Gornja Jelenska.

Kandidacijska lista HDZ-a u Donjoj Vlahinički izborila je četiri mjesta u Vijeću mjesnog odbora, dok je lista HSP-SDP-HSLS dobila tri vijećnička mjesta. U okviru jučerašnje sjednice za predsjednika je većinom glasova izabran Mario Božić s liste HDZ-a, a ovaj susret bio je i prilika za kraću raspravu o komunalnim i ostalim potrebama mještana među kojima su istaknuti otvorenje trgovine u naselju, problem s psima lutalicama, mogućnostima unaprjeđenja sigurnosti prometa na cestama te rješavanja problematike zapuštenih zemljišta.

Na izborima za članove Vijeća mjesnog odbora u Moslavačkoj Slatini kandidirana je samo lista HSP-SDP-HSLS te je jednoglasno za predsjednika ponovno izabran Vlado Gospočić. Pored nastavka izgradnje vodovodne, odnosno plinske mreže, među planiranim aktivnostima u ovom naselju gradonačelnik je najavio i asfaltiranje cesta.

Novi sastav Vijeća mjesnog odbora Podbrđe čine tri člana iz redova liste HSP-SDP-HSLS te dva člana s kandidacijske liste HDZ-a. Za predsjednika je većinom glasova izabran Ivan Prprek, a u okviru osvrta na planirane aktivnosti u ovom naselju istaknuta je izgradnja pješačke staze, sanacija Vatrogasnog doma, rješavanje problematike odvodnje te je izražena potreba izgradnje kanalizacijskog sustava koji će, kako je obrazložio gradonačelnik, biti riješen u sklopu projekta Aglomeracija Popovača čija je realizacija najavljena za 2026. godinu.

Na temelju izbornih rezultata, u Vijeće mjesnog odbora Gornja Jelenska s četiri je člana ušla kandidacijska lista grupe birača nositelja Marijana Belančića, lista HSP-SDP-HSLS s tri člana te lista HDZ-a s dva člana. Za predsjednika je većinom glasova izabran Marijan Belančić koji je ovom prilikom zahvalio Gradu Popovači na snažnoj podršci koju je uvijek iskazivao naspram potreba ovog naselja. Svi su vijećnici izrazili spremnost i želju za suradnjom u cilju daljnjeg razvoja Gornje Jelenske te kao prioritetnu potrebu izdvojili nastavak izgradnje pješačke staze kroz selo.

Politika
Popovača