Prijam kod gradonačelnice

Kodrić jedini u Hrvatskoj osvojio dvije medalje na dva prvenstva zaredom

Kodrić je nakon prošlogodišnjeg srebra, na nedavno održanom Prvenstvu svijeta u hrvanju osvojio brončanu medalju
403618794_649309687399221_5967869613957677924_nGrad Petrinja

Na nedavno održanom Prvenstvu svijeta u hrvanju za mlađe seniore (U-23) u Tirani (Albanija), poslije prošlogodišnjeg srebra, Karlo Kodrić, član Hrvačkog kluba Petrinja, osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 82 kg.

Tim povodom saborska zastupnica i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i imovinu Ana Aleksić Pezelj u Gradskoj upravi održale su prijam za Karla, trenera Vinka Kadečka, predsjednika Hrvačkog kluba Petrinja Alena Perekovića i predsjednika Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije i Petrinjskog sportskog saveza Marka Badrića.

Gradonačelnica Komes čestitala je Karlu na osvojenoj bronci, ali i klubu koji mu pruža nemjerljivu podršku te je izrazila zahvalnost i tadašnjem predsjedniku kluba Vinku Kadečka, a danas treneru, što je prepoznao da bi Karlo mogao postizati ovakve rezultate i što su onda zajednički osigurali Karlov prijelaz iz Siska u Hrvački klub Petrinja, a sadašnjem predsjedniku Perekoviću što ulaže iznimne napore za postizanje uspjeha svih članova kluba. Naglasila je kako Grad kontinuirano pruža i pružat će podršku Hrvačkom klubu Petrinja, a Karlu je poručila da i dalje ostane uzor i primjer mladima te izrazila nadu da će ih njegova izvrsnost potaknuti na uključenje u rad kluba, ali i u sport općenito.

Karlo je zahvalio na pomoći svom klubu, zajednici i savezu te Gradu Petrinji i na prijamu, ali i na kontinuiranoj podršci. Ispričao je svoj put i do ove medalje. Inače, Karlo Kodrić jedini je u Hrvatskoj koji je osvojio dvije medalje na dva prvenstva zaredom, što znači da je to jedan kontinuitet, a ne slučajnost. Karlo je pozvao sve mlade da dođu trenirati u Hrvački klub Petrinja, ali ih pozvao i na bavljenje sportom općenito.

Trener Vinko Kadečka rekao je kako je Karlo, bez obzira na svoju ozljedu, a zahvaljujući upornosti i trudu, uspio ponovno osvojiti medalju, i to broncu „zlatnog sjaja“. Kadečka je zahvalio Gradu Petrinji i gradonačelnici Komes na podršci upravo prilikom Karlovog prijelaza iz Hrvačkog kluba Sisak u Hrvački klub Petrinja jer kako je Kadečka rekao, situacija je zbog iznosa odštete kojeg su morali platiti za Karla bila gotovo bezizlazna, ali ipak na kraju riješena, zahvaljujući gradonačelnici i Gradu.

Predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja Alen Pereković rekao je kako je i ova godina iznimno uspješna za Karla i za klub, a bit će okončana obranom naslova Premijer lige. Zahvalio je Gradu Petrinji na pomoći prilikom nabave cerade za strunjaču koja mnogo znači za djecu koja treniraju jer najviše vremena provode upravo na strunjači.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije i Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić rekao je kako njegova vizija razvoja sporta u Petrinji ide upravo u smjeru poticanja izvrsnosti i kako je naglasio, bez obzira na razmirice koje su se pojavile prošle godine među sportašima u Petrinji, drago mu je što su sredstva bila uvećana za Hrvački klub Petrinja koji je s Karlom Kodrićem ove godine ponovio lanjske uspjehe.

Na prijamu je gradonačelnica Karlu uručila novčanu nagradu u iznosu od 500 eura za izniman sportski uspjeh na kojem i njemu, ali i cijelom Hrvačkom klubu Petrinja još jedanput iskreno čestitamo.

Petrinja
Sport