Djecu skrivao u prtljažniku

Kod Gvozda uhvaćen švercer migranata. Autom bježao od policije i zaglavio u blatu, ozlijeđeno troje djece

Vozač nije imao položen vozački ispit
migrantiMatija Habljak/PIXSELL

Bježeći policiji, 40-godišnji vozač prošle je nedjelje na području Gvozda s pet iračkih migranata koje je skrivao u autu prvo udario u stup te sletio na livadu, gdje se zaglavio u blatu, pri čemu je lakše ozlijeđeno troje djece koja su se nalazila u prtljažniku.

Iz sisačko-moslavačke policije objavili su kako su uhitili 40-godišnjeg krijumčara koji je strane državljane prevozio bez položenog vozačkog ispita. Osumnjičen je da je u mjestu Staro Selo Topusko, kada je uočio policiju, automobilom zagrebačkih registracija pokušao pobjeći vožnjom u rikverc. Pritom je udario u električni stup te s ceste sletio na livadu, gdje se zaglavio u blatu.

Pregledom vozila utvrđeno je da je pet iračkih državljana pokušao prevesti do granice s drugim članicama EU, a među njima i troje djece koja su se vozila u prtljažniku, a u slijetanju s ceste lakše su ozlijeđena.  Svi su migranti izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, kažu u policiji.

Osumnjičeni 40-godišnjak je uhićen i kazneno prijavljen zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma, kao i zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Crna kronika
Gvozd