Kako je sport povezao Veliku Goricu i Prelog

Zahvaljujući direktoru HNK Gorice i dopredsjedniku Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, Darku Blažinčiću (inače rođeni Preložanin, op.a), krovna sportska zajednica Grada Velike Gorice posljednjih godina njeguje prijateljske odnose sa sportskim prijateljima iz Preloga koji su ih posjetili

Zahvaljujući direktoru HNK Gorice i dopredsjedniku Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, Darku Blažinčiću (inače rođeni Preložanin, op.a), krovna sportska zajednica Grada Velike Gorice posljednjih godina njeguje prijateljske odnose sa sportskim prijateljima iz Preloga koji su ih danas posjetili. Drugi je to prijateljski susret predstavnika ovih gradova, koji svojim djelovanjem nastoje razmijeniti dobra sportska iskustva.

Domaćini predvođeni predsjednikom Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačićem dočekali su goste u Centru za posjetitelje, gdje su između ostaloga upoznati s bogatom prošlošću Turopolja, ali i sportskim životom u gradu i okolici.

-Sportski gledano napredujemo svake godine. Ovdje treba posebno istaknuti dobru suradnju s Gradom, koji je napravio veliki napredak po pitanju ulaganja, tako da je Velika Gorica u posljednjih desetak godina napravila veliki iskorak po pitanju infrastrukture i sportskih rezultata- kazao je Kovačić.

Susretu se odazvao i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec koji je istaknuo kako je Grad u proteklih desetak godina uložio više od 200 milijuna kuna u sportsku infrastrukturu i klubove.

-Ulaganjem u infrastrukturu stvorili smo niz dobrih i kvalitetnih rezultata kako u momčadskim tako i u pojedinačnim sportovima. Iako situacija nije bila laka, mi smo stavili naglasak na sport i društveni život, a to nam se vraća kroz rezultate- istaknuo je zamjenik gradonačelnik Ervin Kolarec.

Između ostaloga delegacija je obišla Stari grad Lukavec, SRC Lukavec i Streljanu Grm, a po povratku u Veliku Goricu objekte SRC-a Velika Gorica (bazen, dvoranu, stadion).