Predstavljen projekt

Južna industrijska zona grada Siska dobiva novi plinovod

Riječ je o investiciji Montcogim plinare, vrijednoj oko 2 milijuna eura
4

Projekt izgradnje novog plinovoda u Južnoj industrijskoj zoni grada Siska, predstavljen je danas u Sisku u nazočnosti predstavnika Montcogim plinare, Sisačko-moslavačke županije i poduzetnika koji posluju u toj zoni. Riječ je o investiciji Montcogim plinare, vrijednoj oko 2 milijuna eura, u sklopu koje je izgrađen potpuno novi plinovod te je povećan kapacitet plinske stanice kako bi se omogućio daljnji razvoj mreže u gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji.

U ime župana Ivana Celjaka prisutne je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i fondove EU Darjan Vlahov koji je istaknuo kako Sisačko-moslavačka županija podržava ovaj projekt kojim će se, kako je rekao pročelnik Vlahov, napokon riješiti dugogodišnji problemi investitora koji posluju u Južnoj industrijskoj zoni.

Direktor Montcogim plinare Dean Gnjidić naglasio je kako sve tvrtke od sada imaju mogućnost izbora jednog od postojećih opskrbljivača na tržištu plina, a novi kapacitet plinske stanice trebao bi zadovoljiti svu planiranu buduću potrošnju.

Montcogim plinara u potpunosti je preuzela sve poslove distribucije prirodnog plina na području grada Siska, čime će, kako kažu u ovoj tvrtki, osigurati kontinuitet i kvalitetnu opskrbu prirodnim plinom za stanovnike i tvrtke, a investicija u novi plinovod omogućit će širenje postojeće Južne industrijske zone i ulaganja u daljnju plinofikaciju.

Predstavljanju projekta prisustvovala je i Andreja Šeperac, ravnateljica Regionalnog koordinatora Sisačko-moslavačke županije. Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije osigurala je za poduzetnike One Stop Service gdje svi poduzetnici na jednom mjestu mogu pronaći sve potrebne informacije.

Događanja
Sisak