IVANIĆ-GRAD: Radovi na uređenju prostora oko srednje i osnovne škole bliže se kraju

U sklopu radova je obuhvaćen cijeli prostor ispred srednje škole, školske dvorane te sve pristupne staze oko škola i sportskih terena
Srednja-škola-plato-i-parking

U tijeku su građevinski radovi na uređenju površina i prilaznih staza ispred Srednje škole Ivan Švear, dječjeg vrtića, osnovne škole i sportsko-školske dvorane u Ivanić-Gradu.

Postojeće asfaltne površine i pješačke staze koje su izgrađene davnih 70-ih godina, i koje su povremeno sanirane bile su u izuzetno lošem stanju, ispucale, derutne, ulegnute te su izrazito narušavale postojeći prostor, zbog čega je u cilju uređenja, Grad Ivanić-Grad započeo s rekonstrukcijom navedenih površina od cca 1650 m2. U sklopu radova je obuhvaćen cijeli prostor ispred srednje škole, školske dvorane te sve pristupne staze oko škola i sportskih terena.

Radovi se izvode za vrijeme zabrane rada školskih i vrtićkih ustanova radi corona virusa, te se isti planiraju završiti do 8. lipnja kada počinje državna matura za učenike srednje škole.
Rekonstrukcija obuhvaća skidanje starih slojeva asfalta, uklanjanje betonskih kulir ploča ispred srednje škole, vađenje postojećih rubnjaka i kanalica koji su oštećeni te zamjenu istih novima, rješavanje oborinske odvodnje i popravak tamponskog sloja. Nakon ovih radova pristupit će se izradi novog asfaltnog sloja, a po površini kojom se kreću dostavna i interventna vozila izvesti će se i nosivi sloj.

Ispred srednje škole postavit će se 12 novih betonskih klupa, sličnih kao na susjednoj šetnici, dok će prilaz vozilima iz Školske ulice bit će onemogućen postavljanjem preklopnih stupića “na ključ“.

Vrijednost radova iznosi 580.000,00 kuna od čega Zagrebačka županija sufinancira iznos od 260.000,00 kuna.

Hrvatska
Ostalo
Regija